Política

Mas veu “tics predemocràtics” en els atacs

Sosté que en una democràcia consolidada hi hauria dimissions

Avisa l'Estat que malmet la seva imatge al món

“Estic en forma. Els tancs de Tejero no m'han afectat.” Artur Mas va centrar el míting del tancament de la campanya a Tarragona en els atacs que rep CiU d'ençà de la campanya encetada per El Mundo. El candidat nacionalista va argumentar que s'evidencien “tics predemocràtics” i impropis del sistema representatiu que es va voler sargir durant la transició. Mas va remarcar que en una “democràcia consolidada” ja hi hauria hagut dimissions per les “campanyetes” sense proves que tan sols intenten alterar els resultats del 25-N.

El cap de cartell de CiU no va dir noms. Però ha arribat a responsabilitzar en últim terme Mariano Rajoy de l'estratègia empesa pel PP en “connivència” amb algunes estructures de l'Estat. “Ens estem jugant l'essència i els pilars de la democràcia”, hi va afegir. Josep Antoni Duran i Lleida va etzibar que el president espanyol “no pot continuar callant” i el va instar a “donar la cara” com un demòcrata. Amb tot això, segons Mas, Espanya també s'hi juga el seu prestigi internacional. Perquè, si bé Europa i el món no rebran el procés català amb els braços oberts, sí que censuraran les expressions antidemocràtiques.

CiU està convençuda que passades les eleccions de diumenge els atacs es redoblaran. Quan apugin el to des de Madrid, Mas defensa que els catalans han de respondre fent “el sord” i centrant-se en l'exercici del dret a l'autodeterminació per obtenir la “llibertat”.

LA FRASE

En un país realment democràtic aquestes coses no podrien passar. Per menys [...] hi ha dimissions
Artur Mas
candidat de ciu

El colpista Tejero el denuncia

Antonio Tejero, condemnat pel cop d'estat del 23-F, ha presentat una denúncia davant de la fiscalia de l'Estat contra el president de la Generalitat per “conspiració per a la sedició”. Ho va anunciar en una carta publicada per Melilla Hoy. Tejero demana al rei, al president del govern espanyol i a la cúpula militar que posin punt final la “plaga” del procés català. L'extinent coronel de la Guàrdia Civil, que es refereix al president com a Arturo Mas, defensa que Catalunya és una “part important d'Espanya”, fins al punt que “és Espanya des dels primers moments d'aconseguir-se la unitat de la pàtria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.