cultura

Mor J. R. Ewing

L'actor Larry Hagman, conegut pel personatge a la sèrie ‘Dallas', ha mort als 81 anys

Hagman ha mort en un hospital de Dallas a causa d'un càncer de fetge diagnosticat

L'actor Larry Hagman, que es va fer famós pel personatge de J. R. Ewing a la sèrie televisiba dels anys 80 Dallas, ha mort aquest dissabte als 81 anys d'edat a causa d'un càncer de fetge, en un hospital d'aquesta ciutat de Texas.

L'actor participava des de feia poc en el remake de la sèrie que ja s'estava emetent a la televisió nord-americana. La primera emissió de Dallas va ser el 1978, tot i que a TV3 va arribar el 1986. Va ser la primera sèrie nord-americana doblada al català.

Nascut l'any 1931 a Forth Wood (Texas), Larry Hagman no ha pogut superar un càncer de fetge que se li van diagnosticar l'any 1990, i pel qual ja se li havia fet un transplantament. Tot, com a conseqüència d'anys d'abús de l'alcohol, pel qual va requerir en nombroses ocasions tractament.

Malgrat que J.R. va marcar un abans i un després a la seva carrera, Hagman va començar la seva trajectòria artística a Broadway i va fer el salt a la televisió als anys 60 amb la sèrie I dream of Jennie, on era un astronauta que s'enamorava d'una versió femenina del geni de la làmpara màgica, paper al qui donava vida l'actriu Barbara Eden.