Política

Etnocidi català al País Valencià

DES DE LA TRONA

El PP, amb més (des)mesura, (junt al PSOE, amb una mica més de cura), des de fa més de vint anys ha implantat un règim totalitari de nacionalisme espanyolista, que intenta genocidar els valencians i tornar-los espanyols assimilats i anticatalans. És el que han fet amb prebendes, privilegis, subvencions al secessionisme i discriminació de tot tipus contra els catalans del País Valencià. També poden ser anomenats valencians, aquests genocidiats, però no “valencianos” que són els que ens han intentat exterminar donant suport al nacionalisme espanyol.

Fins ara no han pogut amb nosaltres. Quan més intenten eradicar-nos, més creixerem i ens multiplicarem amb més força, com la llavor dels cristians a l'Imperi Romà, ara davant l'imperi espanyol, tot i que no tenim fusta de màrtirs. Ni pensar-ho. Ho comentava l'altre dia amb August Monzón, professor de dret i dominic, que em 'renyia' (amicalment) perquè potser no he fet una lectura adequada dels de la Tercera Via i del llibre “Vida amunt, nacions amunt”. Me'l vaig llegir atentament, i hi ha articles que em van agradar i d'altres no. Em va agradar que Emilia Bea, professora de dret constitucional defensara el dret a l'autodeterminació, em fa notar August que tot el grup que edita aquest llibre el defensa, cosa que m'alegra molt perquè si el defensen per al País Valencià també el defensaran per al Principat, Euskal Herria i, en el seu cas, els “Països Andorrans”, o els estats co-andorrans, tan se val.

Em confessa August que davant els intents de prohibició del terme País Valencià, els de la Tercera Via defensen en nom del país dels valencians, des del nacionalisme valencià, que estan en contra del genocidi lingüístic que hi ha en marxa, etc. És el mínim que poden fer, sinó semblarien del conglomerat espanyol PP, del tot (o de la socialdemocràcia jacobina).

Em va agradar molt poc l'article de Vicent Baydal maltractant a Fuster indegudament en un atac al pancatalanisme i a Fuster en la línea de les tendències de l'hegemonia política dominants anticatalanistes. Haurien de pensar que quan més ataquen el pancatalanisme, des de les institucions i les “associacions civils”, més pancatalanistes ens farem molta gent, que estem exhaust i farts de tanta manipulació! Senzillament, com a mecanisme d'autodefensa i instint de supervivència, com ens mostrava a la “Pesta Blava”, Vivent Bello, que en un article anterior, quan esmentava articles on analitzaven el blaverisme, se'm va passar per alt imperdonablement.

Tot això del suport a la unitat de la llengua, la defensa del País Valencià, etc. em sembla molt bé que ho defensen, i inclús que ubiquen el seu marc identitari nacional en el País Valencià estricte, tot i que no siga la meua opció, em sembla respectable. Però, han de respectar i permetre, al meu entendre també, que d'altres ubiquen el seu marc nacional a tot l'àmbit catalanoparlant. És a dir, els que tenen un marc nacional més ample han de respectar els que el tenen més estret (i al revés).

Potser tinc una mirada una mica 'esbiaixada' de veure'ls, sovint, —als de la Tercera Via—, massa a prop del poder, perquè va participar al congrés “Vida amunt, nacions amunt” o presidint-lo en una conferència sobre Europa i el personalisme (Mounier), un ex-regidor del PP, Martín Quirós, que no s'ha destacat per defensar mai el valencià, sinó per tot el contrari, atiant l'anticatalanisme des de les institucions.

No estic d'acord amb la proposta de Vicent Soler, antic regidor socialista de visibilitzar el País Valencià “dins” dels marc estatal espanyol, perquè em sembla “més del mateix”, enganyar-nos per vendre'ns una mort més dolça amb una mica d'anestèsia... amb el pretext de la “visibilització” o del “federalisme”, que segurament des de Madrid s'interpretarà a la manera del “Fuero de los españoles” i contra els nefandíssims catalans, valencians i balears.

Em pregunte com es possible tanta ingenuïtat després d'observar com ens exterminen des del panespanyolisme opressor o el panhispanisme colonitzador. En canvi, els 'companys' de la Tercera Via només critiquen el 'pancatalanisme' que és el ressort dels oprimits per alliberar-se de la dominació espanyola i perquè no ens desvalencianitzen i/o descatalanitzen del tot.

No hi ha dogmes i s'ha de poder debatre, discutir i posar en qüestió tot, inclús l'espanyolitat i/o catalanitat dels valencians, Però sense reproduir vells esquemes autoritaris, espanyolistes, en ordres nous disfressats de valencianisme estricte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.