Política

La porra electoral ja supera de molt els 5.000 vots

Els lectors hi poden participar fins avui a les vuit del vespre i poden guanyar un viatge a les illes gregues

La porra que va posar en marxa El Punt Avui a través del seu lloc web amb motiu de les eleccions ha superat els 5.300 participants. Els internautes s'han trobat amb les caselles buides dels partits polítics i hi han hagut de col·locar el nombre d'escons que vaticinen que obtindran. El premi consisteix en un viatge per diversos racons de les illes gregues, que se sortejarà entre qui l'encerti. Si ningú obté el resultat calcat, el viatge se sortejarà entre els participants.

D'acord amb els resultats de la juguesca, CiU no obtindria la majoria absoluta, però això no obstant milloraria sensiblement la seva representació. Els resultats de la porra, però, no es poden considerar cap enquesta, perquè no es pregunta al lector quina intenció de vot té, sinó quins creu que seran els resultats. És, doncs, una predicció en funció de la sensació que cada lector té i no pas un sondeig. Segons aquesta sensació, CiU passaria dels 62 diputats que té actualment a quedar-se entre 65 i 66. La majoria absoluta, doncs, se li escaparia pels pèls, ja que està establerta en 68 representants. Pel que fa a la segona posició, hi hauria un empat tècnic entre el PSC, ERC i el PP i es quedarien entre els 16 i els 17 diputats. Només ERC aconseguiria aquest resultat creixent. Si bé és cert que el PP baixaria (ara en té 18), la patacada més gran se l'enduria el PSC. La candidatura encapçalada per Pere Navarro no podria mantenir els 28 diputats i en perdria entre 11 i 12. Pel que fa a ICV, els participants també pronostiquen un creixement. Passaria dels 10 escons que va aconseguir fa dos anys a situar-se entre els 12 i els 13.

La predicció dels nostres lectors per a la resta de formacions es pot consultar al lloc web del diari, www.elpuntavui.cat. La participació es mantindrà activa fins a les vuit del vespre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.