Societat

El Barcelona World de Salou vol ser el punt de trobada per gestar negocis mundials

Preveuen començar l'obra d'infraestructura el setembre vinent i enllestir-la en 30 mesos

El projecte de ciutats temàtiques es farà en una segona fase

El macroprojecte d'oci que l'empresa Veremonte ha projectat al costat de Port Aventura, el Barcelona World, serà alguna cosa més que un pol d'atracció turística. Els impulsors de la iniciativa preveuen convertir-lo també en “un punt de trobada entre orient i occident”, fet que facilitaria que també s'escollís com a destinació a l'hora de gestionar negocis. “L'economia asiàtica només podrà existir si té la matèria primera de Sud-amèrica”, explicava ahir el conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, a Salou, i aquí la gràcia rau a trobar-se enmig del dos continents i convertir-se en punt de trobada quan s'hagin d'entendre.

Adserà, que ahir va presidir la reunió del Consell Assessor Sectorial Econòmic i Empresarial de Salou, va aprofitar per donar alguns detalls més del projecte i per anunciar que ja hi ha molts operadors interessats, tot i que no en podia fer públics els noms. Això fa preveure que les obres d'infraestructura d'una primera fase es puguin iniciar el setembre vinent i estar enllestides el 2016. Aquesta primera fase, que es donarà a conèixer com Barcelona Dream, suposarà una inversió d'uns 4.500 euros i consistirà en la construcció de diferents complexos turístics integrats que inclouran 12.000 places hoteleres, casinos, galeries comercials i tot el que cal per convertir-se en referent turístic mundial i atraure una mitjana de sis milions de turistes anuals.

Però més enllà del Barcelona Dream, a més llarg termini, la idea és potenciar una segona àrea de smarts cities. Adserà explicava que de moment només s'ha dibuixat el projecte i que aquest giraria entorn d'un gran centre comercial al centre, amb restaurants, cinemes i comerços dels qual irradiarien cinc ciutats temàtiques de Rússia, la Xina, l'Índia, l'Orient Mitjà i el Brasil. “Ha de ser un lloc on es pugui generar destinació per a aquests països emergents i per a gent amb rendes altes.” I és que la idea és que el turista que hi arribi es trobi en una ciutat intel·ligent amb tots els serveis adaptats als del seu país i sense les dificultats actuals.

LA DATA

2016
és l'any
que es preveu acabar la primera part del projecte, que s'iniciarà el setembre del 2013.

LA FRASE

La idea es convertir les ‘smarts cities' en punts de trobada entre orient i occident
Xavier Adserà
conseller delegat de veremonte

30.000 llocs de treball directes

El representant de Veremonte va assegurar ahir que ja hi ha moltes operadores interessades en el projecte, i, tot i no poder-ne explicitar cap –“treballem en silenci”–, va dir que es tracta de grans grups d'escala mundial amb gent molt autoritzada en el negoci del complexos turístics. Però, al marge de les inversions internacionals, Adserà va deixar clar que el negoci ja ha començat a crear llocs de treball, que hi ha equips d'arquitectura del país que hi estan treballant i que la setmana vinent s'hi incorporaran els enginyers. Tot plegat representa crear uns 30.000 llocs de treball directes en els pròxims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.