L'inici de les obres del campus de Ciències de la Salut es preveu pel curs 2010/2011

L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha cedit a la UdG 20.500 m² per a la Facultat de Medicina, Infermeria i l'IdIBGi

Els terrenys cedits a la UdG estan situats al sud del terme municipal de Sarrià de Ter, al punt més proper a l'hospital Josep Trueta. En aquests terrenys es construirà la Facultat de Medicina, l'Escola Universitària d'Infermeria i la seu de la Fundació Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi), així com d'altres edificacions, relacionades totes elles amb els àmbits d'activitat propis d'un campus universitari.

La Facultat de Medicina ha tingut, en el seu primer curs acadèmic, 85 estudiants. Amb vista al curs 2013/2014, el curs previst per a l'entrada en servei del nou campus, la Facultat de Medicina tindrà més de 500 estudiants, que faran les pràctiques al Trueta, als hospitals de Girona, als hospitals comarcals i també a les àrees bàsiques de salut, i un centenar de professors.

L'Escola d'Infermeria augmentarà per al proper curs un 62% l'oferta de places per als estudiants de nou accés, i passarà de 80 a 130. Així, el curs 2012/2013, quan es tituli la primera promoció d'aquest grau, tindrà més de 550 estudiants i prop de 90 professors.

D'altra banda, l'Institut d'Investigació Biomèdica (IdIBGi), que ara ocupa espais del Trueta i del Parc Científic i Tecnològic, també es traslladarà al campus de Ciències de la Salut.

La UdG creu que el nou campus de Ciències de la Salut contribuirà activament a la millora assistencial, científica i econòmica del seu entorn. I és un pas més en la consolidació d'una oferta docent i de recerca d'alt nivell que va començar fa disset anys amb la posada en marxa de la Universitat de Girona.

40 anys d'espera

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, es va mostrar molt satisfeta amb l'Ajuntament de Sarrià per la cessió dels terrenys que faran possible la construcció del nou campus de Ciències de la Salut, uns estudis que, segons va recordar, «feia 40 anys que demanàvem». Geli va explicar que les fases previstes són les següents: primer, cal redactar el pla director, després fer un concurs de projectes, adjudicar el projecte i finalment fer l'obra. I es va mostrar esperançada que la primera promoció de medicina pugui acabar els estudis als nous equipaments de Sarrià, on no va descartar que, més endavant, s'hi puguin cursar altres carreres relacionades amb la medicina. A l'acte de signatura del conveni van assistir-hi representants de la UdG, dels ajuntaments de Sarrià de Ter i de Girona, del Departament de Salut, i de la Facultat de Medicina, de l'Escola d'Infermeria i de l'IdIBGi, entre altres. «El nou campus serà un punt de referència a Catalunya en els estudis de Ciències de la Salut», va afirmar.

Pendents de pressupost

El director general d'Universitats, Josep Ribas, present també a l'acte de signatura del conveni de cessió dels terrenys a la UdG, no va concretar cap xifra en relació amb les inversions que farà el govern de la Generalitat per a la construcció del campus. Però va assegurar que s'està treballant per trobar els recursos necessaris perquè aquest projecte, que va qualificar en diverses ocasions d'«irreversible», tiri endavant. Ribas va declarar que el projecte «neix d'una voluntat decidida del govern i també d'un bon encaix amb la societat gironina». El director general d'Universitats va ressaltar el fet que el nou campus es crearà al «lloc ideal», és a dir, a tocar del Trueta, i va subratllar que aquesta proximitat facilitarà «l'indissoluble binomi docència i assistència» que els estudis de medicina requereixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.