cultura

Guaix homenatja “Tres fan ball" en el sopar de tardor

Escola Valenciana dóna suport a aquesta iniciativa de germanor que es porta a terme al vessant sud de l'Horta

A primera hora de la matinada del dissabte, concloïa el sopar de tardor que anualment organitza l'Associació Guaix d'associacions per la llengua i que junta vora dos centenars de mestres i professors implicats fins al mol de l'os en la recuperació lingüística del vessant sud de l'Horta.

En aquesta ocasió, els reunits, van retre homenatge al grup “Tres fan ball” per la seua trajectòria professional, però també per haver ajudat a recuperar part de la iconografia musical, folklòrica i cultural d'arreu el País Valencià.

Es tracta d'un grup de persones que han fet de la seua professió, un autèntic goig i traspuen, allà on van, els millors ritmes de joia i gresca que s'hi desenvolupen en festes majors, clavaries i balls de plaça d'arreu del País.

El sopar de tardor de l'associació Guaix, també ha fet menció especial a dues escoles que durant els darrers 25 anys, han donat testimoni de treball a favor del valencià. Es tracta de l'escola Verge dels Desemparats de Silla i l'escoleta de Maru de Catarroja.

Durant la vetllada, tingueren un protagonisme especial el grup “Horta Folk” que li van posar l'accent musical a l'activitat d'homenatge i reconeixement.

Tant Vicent Font, president de la societat organitzadora, com Vicent Moreno, president d'escola Valenciana, van encoratjar els assistents a la participació i no decaure en la tasca que desenvolupen, malgrat el fort vent de ponent que bufa des de les institucions públiques valencianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.