Salut

salut

Els voluntaris contra el càncer ja no donen l'abast a Girona

El nombre de malalts atesos s'ha duplicat des del començament d'any fins ara i ja arriba als 600 pacients

Calen més voluntaris per ajudar als pacients de càncer i les seves famílies. Aquesta és la petició que va fer ahir la presidenta d'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Girona, Pilar Corts, que va explicar que el nombre de malalts atesos s'ha doblat aquest any. Les dades, segons Corts, són inapel·lables: el suport del servei de voluntaris de la delegació gironina de l'associació va atendre 370 malalts l'any 2010, entre els centres hospitalaris Josep Trueta, a Girona; Santa Caterina, a Salt, i els de Blanes i Figueres d'àmbit comarcal. En canvi, l'any següent la quantitat es va incrementar fins a 405, i, a punt de finalitzar el 2012 ja supera el 600 pacients. El nombre de casos va augmentant i, per contra, el de voluntaris, no. “Fem una crida perquè més gent participi i ens ajudi fent de voluntari; pensem que una de cada vuit persones tindrà qualsevol tipus de malaltia”, va demanar Corts.

Satisfacció

El treball dels voluntaris de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer és silenciós i no llueix com altres iniciatives, segurament més mediàtiques. Però l'enquesta realitzada per la mateixa entitat posa les coses al seu lloc: els pacients i els seus familiars valoren entre satisfactori i molt satisfactori el programa; el 82% dels enquestats consideren que l'atenció rebuda ha estat molt satisfactòria i no ha generat cap situació de conflicte, i, pel que fa a la satisfacció entre el personal sanitari, és del 100%. La tasca que més valoren els malalts és la del voluntariat d'acompanyament i suport emocional. Paral·lelament, el servei que ofereix l'entitat es va ampliar el mes de juny passat amb el programa Allotjaments Solidaris-Espai Respir, el qual, a través d'un conveni amb centres hotelers, ofereix allotjament a familiars amb necessitats específiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.