Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Les proves del TAV s'estenen de Figueres a Barcelona

Fins ara es portaven a terme fins al nus de Mollet

La durada de la nova fase dependrà dels dictàmens tècnics

Els trens laboratori ja fan proves en tot el tram del TAV entre Figueres i l'estació de Sants, a Barcelona. Adif ha iniciat la fase de validacions tècniques de la infraestructura de tot el tram, entre Figueres i la capital catalana.

Els trens laboratori estan preparats per auscultar la via i la catenària, comprovar i analitzar els paràmetres recollits i el comportament global de la infraestructura.

Pel que fa a la via, se'n comprova l'estabilitat i la consolidació. De la catenària, es comproven les distàncies i centraments respecte a la via i altres punts de referència. A part, s'analitza també el sistema de telecomunicacions. En aquesta fase s'aborden les comunicacions orals i estan previstes per més endavant les proves de qualitat del servei de transmissió de dades.

Fins ara, els trens havien circulat sobretot entre el nus de Mollet i Figueres, i havien acumulat, segons Adif, més de 20.000 quilòmetres de proves que s'han portat a terme de dilluns a diumenge i tant en horari diürn com nocturn. Fonts de la companyia asseguren que els resultats han estat “satisfactoris”. Les proves duraran més o menys en funció de dictàmens tècnics. Tot i això, durant la passada campanya electoral, la ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar que els trens d'alta velocitat començarien a circular pel tram
Figueres-Barcelona al gener.

LA XIFRA

20.000
quilòmetres
de proves s'han dut a terme fins ara en el tram comprès entre Figueres i el nus de Mollet del TAV.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.