Política

Camacho es queixarà a Wert per haver-la ignorat

La líder del PP, que es veurà amb el ministre, creu que l'haurien d'haver informat de la llei abans que als territoris

“El PP és el pont natural entre el govern espanyol i la societat catalana”, proclamava la presidenta a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a finals de gener. La dirigent popular presumia de tenir fil directe amb l'executiu de Mariano Rajoy i s'erigia en mediadora entre el palau de la Moncloa i el de la Generalitat. Aquell mes, i abans que Artur Mas es veiés amb el nou president espanyol, Sánchez-Camacho es va reunir amb cinc ministres.

Amb la nova llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOCME), però, la connexió de la dirigent popular amb l'executiu estatal ha fallat. I els territoris han rebut (i censurat) l'esborrany de la normativa sense que el PP a Catalunya tingués coneixement del contingut final. Això ha molestat Sánchez-Camacho. I, en la reunió que mantindrà avui a Madrid amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, segons fonts del seu partit, li traslladarà la seva “queixa” per no haver estat consultada sobre el text abans de remetre'l a les autonomies. “Al partit vam tenir reunions des del punt de vista tècnic sobre l'avantprojecte, però no sobre el contingut final”, va admetre Sánchez-Camacho. I va desmentir així el seu número dos, Enric Millo, que fa uns dies treia importància al fet que el govern espanyol no els hagués consultat sobre la LOCME.

Precisions per millorar

Els populars proposaran a Wert “precisions que s'han de millorar”, però la presidenta ja va deixar clar que estan d'acord amb el gros d'una llei que fulmina la immersió lingüística i relega el català a assignatura de tercera. Una normativa que ja ha posat en peu de guerra el govern i la resta de forces (tret del PP i C's) i també a la comunitat educativa.

Sánchez-Camacho no es va mostrar contrària a la normativa, que també ha rebut el rebuig d'Euskadi i Canàries, entre d'altres. I va carregar contra l'executiu català. “La consellera [Irene Rigau] ha enganyat i ha mentit. El que ha explicat el govern és fals. Intentarem millorar aspectes del text, però els catalans ens mereixem un model d'educació trilingüe”, va sostenir Sánchez-Camacho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.