cultura

Maria Mercè Roca, premi Barcanova

El premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, un dels més importants en llengua catalana, ha arribat a l'11a edició. Ahir al vespre es van proclamar el guanyadors d'aquest any en un acte que va tenir lloc a la seu del FAD, i que va estar presidit per Vicenç Villatoro, director de l'Institut Llull.

Maria Mercè Roca (Portbou, 1958) va guanyar el premi, dotat amb 22.000 euros, amb la novel·la Mil revolts. El finalista, amb una dotació de 7.000 euros, va ser el músic i escriptor Miquel Pujadó (Madrid, 1959), amb el conte infantil La Serpentina i l'antiga família.

Roca narra el viatge de tres argonautes moderns per la geografia catalana dins d'un 4L. Una història plena d'aventures, de tendresa i d'humanitat, segons el jurat. Pujadó utilitza elements clàssics de la literatura fantàstica i els tracta amb humor. Els membres d'una família s'adormen el 1714, perquè la nena Serpentina fa una malifeta, i es desperten a l'actualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.