Política

política

La comarca de l'Alt Empordà es declara “lliure i sobirana”

Els consellers comarcals fan un minut de silenci per les víctimes de l'N-II

L'Alt Empordà s'ha declarat moralment una comarca catalana lliure i sobirana. El ple del Consell Comarcal ho va aprovar ahir amb tots els vots a favor excepte un en contra del PP –l'altre conseller popular no hi era–. La moció insta el President de la Generalitat de Catalunya que treballi en la formulació i a possibilitar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. També demana al Parlament que adopti les mesures necessàries per portar a terme el que decideixi el poble català sobre la independència.

L'Alt Empordà és la segona comarca de la demarcació de Girona que es declara “lliure i sobirana”, després de la Garrotxa. A part, la comarca de la Selva va aprovar una moció a favor de l'estat català i bona part de les comarques gironines estan adherides a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Precisament, dilluns la capital de la demarcació, Girona, es va declarar també territori català lliure.

Contra la llei Wert

Precisament ahir mateix el ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà també va aprovar ahir una moció contra la reforma de la llei d'educació del ministre Wert. La votació va repetir l'esquema de la moció anterior i tots els consellers excepte el del PP, Diego Borrego, hi van votar a favor.

D'altra banda, ahir a l'inici del ple del Consell Comarcal es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'N-II. El president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí, va declarar: “Des que vam aprovar la moció de l'N-II, vam dir que penjaríem una pancarta i que cada cop que hi hagués una víctima faríem un minut de silenci. Hi ha hagut una víctima des del ple anterior, fa dos mesos.”

El Consell Comarcal també va aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals una moció contra la privatització del CAP de l'Escala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.