Infraestructures

infraestructures

El desdoblament de l'eix transversal està a punt però s'inaugurarà al gener

Les intencions de la Generalitat són obrir-lo al trànsit la primera setmana de l'any nou

L'enllaç amb l'A-2 trigarà un mes més a estar completat al 100%

El desdoblament de l'eix transversal es posarà en servei en plenes vacances de Nadal, cinc anys i mig després de l'adjudicació dels treballs. Si no hi ha imprevistos d'última hora, la inauguració tindrà lloc la primera setmana de gener, i fins i tot s'ha especulat amb la data del dia 2, en espera de tancar les agendes oficials. I és que les obres ja estan acabades en els 143 quilòmetres de Cervera fins a Riudellots, pendents només de detalls finals. Així, es dóna la paradoxa que els vehicles circulen per una autovia on hi ha un sol carril en funcionament. Alguns trams ja fa fins i tot mesos que estan acabats: a finals de juny els alcaldes de la Selva havien demanat que es posessin aquests trams en servei, per reduir les cues i la densitat de trànsit que els conductors han hagut de suportar els últims anys mentre han durat les obres.

L'únic que no estarà a punt al gener serà l'enllaç final del tram afegit a la C-25, entre Vilobí i Riudellots, per anar a desembocar a l'A-2 i facilitar els moviments amb origen o destinació a la Costa Brava. Aquesta connexió es retardarà pels problemes tècnics en el projecte que va detectar el Ministeri de Foment, ja que estava situat massa a prop de l'enllaç de l'A-2 cap a Riudellots i la carretera de l'aeroport. Els tècnics de la Generalitat i de Foment ja han arribat a un acord per resoldre la situació, i s'han incorporat modificacions puntuals per adaptar l'enllaç. Inicialment, només es podrà utilitzar l'enllaç en els moviments per anar cap al sud –Sils o Maçanet, per exemple– o per agafar l'eix venint del sud. La connexió no es completarà fins al cap d'un mes aproximadament, però això no afectarà la inauguració. Així, i durant aquest temps, els cotxes que vulguin anar de l'eix cap a Girona ho hauran de fer obligatòriament pel traçat actual, que connecta amb la rotonda de l'aeroport.

LA DATA

02.01.13
Es preveu
que es podria posar en servei l'eix, si bé encara en falta la confirmació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.