Economia

comerç

Intercanviar turistes entre municipis de mar i muntanya

La Cambra de Comerç de Girona lidera la iniciativa ‘Fes la bossa! Escapa't i emociona't!', que incentiva les compres i el turisme local premiant els clients amb estades en municipis gironins

Que els comerços de Blanes puguin premiar els seus clients amb estades a Puigcerdà o a l'inversa. És a dir, que els habitants de municipis costaners gironins puguin gaudir del turisme d'interior o de muntanya gironí, com per exemple, una estada a la neu durant la temporada d'esquí o a l'inversa, que els habitants de les zones de muntanya es puguin beneficiar d'una estada a la mar en temporada d'estiu... En definitiva, “afavorint la cooperació i el treball conjunt amb altres associacions de comerciants, hostaleria, restauració, empreses i administracions de les comarques gironines”, tal com diu un dels punts del conveni de la nova iniciativa impulsada per la Cambra de Girona i que ahir va ser duta al ple; un conveni marc de col·laboració entre la Cambra, l'Ajuntament que sigui i l'associació de comerciants que hi vulgui participar. És una iniciativa que s'ha d'acabar de consolidar però que la Cambra preveu que pugui entrar en funcionament aquest primer trimestre del 2013 i que, segons el president de la Cambra, Domènec Espadalé, pot ajudar a activar el comerç i l'intercanvi entre poblacions de la demarcació. Tot i que inicialment interessa que la mobilitat entre turistes i consumidors sigui dins l'àmbit gironí, perquè d'aquesta manera es beneficien els comerços del territori, està previst que més endavant es pugui fer aquest intercanvi també amb les capitals catalanes i també amb la Catalunya del Nord.

Pendent del pressupost

Batejat amb el nom de Fés la bossa! Escapa't i emociona't!, l'adhesió al conveni va ser aprovat en un ple que, tradicionalment, per ser el darrer de l'any, havia de servir per aprovar també el pressupost del 2013 de la Cambra, però que enguany no es va poder celebrar, ja que s'està a l'espera que el govern espanyol aprovi la nova llei de cambres que marcarà el futur de les cambres no només pel que fa al seu finançament sinó probablement també pel que fa a la seva estructura. Per aquest motiu, l'aprovació del pressupost de la Cambra de Girona s'ha hagut de posposar fins a finals de març.

La Cambra de Comerç de Girona també va aprovar en el ple d'ahir que es faci un estudi pilot a l'aeroport de Girona per veure com actuar per potenciar al màxim a nivell econòmic els aeroports de Girona i Reus.

Així mateix, també es va aprovar un conveni de col·laboració entre la Cambra de Girona, de Barcelona i l'Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVAC) i subvencionat pel Ministeri d'Indústria per fer un estudi sobre quines són les opcions d'aprofitament del transport ferroviari per a l'exportació dels productes carnis a la resta d'Europa. El ple també va dedicar un apartat a informar sobre els fets succeïts a l'edifici de la Cambra durant la manifestació anticapitalista celebrada durant la jornada de vaga general de novembre.

LA FRASE

Es tracta de trobar municipis complementaris tipus mar/muntanya
Domènec Espadalé
president de la cambra de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.