La fusteria que ha evolucionat cap a la fabricació, la venda i fins l'«outlet»

Mobles Güell ha arribat a la sisena generació d'empresaris gràcies a l'evolució constant i a l'adaptació al mercat i a les possibilitats de les diferents èpoques. Jordi Güell Torner és gerent de la societat Mogusa 1820 que conformen els descendents de la cinquena generació de l'empresa. El gerent diu que, per continuar endavant amb el negoci, és el moment de «fer un producte de disseny a un preu econòmic». L'empresa «es prepara» per quan s'acabi la situació econòmica de crisi actual. «Hem d'intentar arribar al bicentenari, d'aquí a onze anys», diu Jordi Güell, i és per aquest motiu que han obert noves línies de negoci com ara una botiga d'outlet, on es liquiden excedents dels productes. Mobles Güell té unes altres tres botigues des d'on dóna servei a la demanda.

L'evolució ha estat constant. El fuster Ramon Güell Batlle va fundar el 1820 una fusteria on es feien mànecs per a eines del camp, marcs i portes, fins que el 1888 s'hi va començar a fabricar mobles per encàrrec: calaixeres i mobles bàsics per a la llar. Josep Güell Tusquelles i Titus Güell Morros, van ser la segona i tercera generació. Valentí Güell Galofré –quarta generació– ja va cursar estudis de decoració a Tarragona, el 1911. A finals dels anys 70 va construir amb els seus fills, Titus i Josep Güell Magriñà, l'edifici d'exposició, un canvi que es va produir arran de la substitució de la fabricació per la venda i el muntatge de mobles. Sis generacions actives i a l'aguait dels canvis en el mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.