Economia

Neix la fundació per vehicular l'obra social de Catalunya Caixa

Catalunya-la Pedrera és fruit de les antigues caixes del grup

Antoni Sansalvador en presidirà el patronat

La fundació Catalunya-la Pedrera va néixer ahir com la primera fundació de caràcter especial fruit de la transformació d'una caixa d'estalvis, per vehicular l'obra social de la fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa.

El primer patronat de la fundació està format per representants de les tres entitats fundadores de les antigues caixes: les diputacions de Barcelona (Salvador Esteve) i Tarragona (Josep Poblet) i la Fundació Universitària del Bages (Pere Casals). També formaran part d'aquest primer patronat els representants de sis entitats vinculades a l'objecte social de la nova fundació: la Xarxa de Custòdia del Territori (Marc Ordeig), la Fundació Joan XXIII (Josep Menéndez), el Banc dels Aliments (Antoni Sansalvador), Òmnium Cultural (Marina Llansana), la Fundació Catalana per a la Lluita contra la Sida (Bonaventura Clotet) i la Fundació Futbol Club Barcelona (Ramon Cierco).

El president del Banc dels Aliments, Antoni Sansalvador, presidirà la fundació, que farà la primera reunió al gener i, segons el seu primer comunicat, treballarà “per a les persones amb un clar compromís social”.

Més operacions immobiliàries

Catalunya Caixa ha incrementat la comercialització d'immobles durant el 2012, amb un total de 8.683 operacions –7.275 vendes i 1.408 lloguers– per un valor de gairebé 1.500 milions d'euros. Les vendes han crescut un 35% respecte a l'any passat i la seva distribució territorial s'ha produït “en tot el territori espanyol amb especial èmfasi en les zones naturals de l'entitat”, destacant Catalunya, el País Valencià, Andalusia i Madrid. Catalunya Caixa Immobiliària comercialitza els seus immobles a través de les oficines de l'entitat i de 300 agents de la propietat immobiliària. El 31 de desembre, l'entitat transferirà actius immobiliaris a la Sareb per un total de 6.708 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.