cultura

Les galeries catalanes aniran a Arco

Falsa alarma. Les galeries catalanes sí que aniran finalment a la pròxima edició de la fira d'art contemporani Arco de Madrid, que tindrà lloc del 13 al 17 de febrer. I si no totes, la majoria. Fa un mes, vuit galeries van enviar un comunicat en què anunciaven que havien decidit plantar Arco perquè Ifema, organitzadora de la fira, es negava en rodó a millorar-los les condicions econòmiques. Les galeries i Ifema feia un temps que negociaven, però no van arribar a cap acord.

Què els ha fet canviar d'opinió? Ifema els ha fet alguna petita concessió? Cap, però les galeries han arribat a la conclusió que havien plantejat “tard” les seves demandes, ja que la major part de les altres galeries participants ja havien fet els pagaments corresponents. “Aquest any ho deixem passar perquè ens hem adonat que era massa just i que podia semblar un boicot, però ja hem deixat clar a Ifema que per l'edició del 2014 les nostres reivindicacions són fermes i caldrà entendre'ns. I el cert és que els últims dies hem notat ganes de canviar les coses”, ha explicat a aquest mitjà un dels galeristes. Això sí, com a mesura de protesta les galeries catalanes han decidit reduir la presència a Arco en metres quadrats; ocuparan estands més petits. Les galeries que havien amenaçat de no anar a Arco són Àngels Barcelona, Estrany de la Mota, Polígrafa, Joan Prats, ProjecteSD, Raíña Lupa, Senda i Carles Taché. No van subscriure el comunicat ADN, Oriol i Nogueras Blanchard.

Segons ha pogut saber aquest diari, la majoria de galeristes s'han fet enrere, però n'hi hauria algun que mantindria la seva posició. És el cas d'Estrany de la Mota. Àngels de la Mota, la seva directora, va reconèixer ahir a aquest mitjà que no té res decidit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.