cultura

‘Blancanieves' i ‘El Bosc' acaparen les nominacions dels V Premis Gaudí de cinema

Les segueixen ‘Els nens salvatges' i ‘Fènix 11-23'

30 de les 89 cintes inscrites optaran a algun guardó

Blancanieves, amb 12 nominacions, i El Bosc, amb 11, són les dues pel·lícules amb més nominacions en els V Premis Gaudí, que organitza l'Acadèmia del Cinema Català (ACC). Aquest dilluns s'han donat a conèixer les 30 pel·lícules que finalment han estat optaran a algun dels 22 guardons. de les 89 cintes inscrites.

Blancanieves, de Pablo Berger, i El Bosc, d'Óscar Aibar, són les pel·lícules que opten a més estatuetes, entre les quals la de Millor Pel·lícula en Llengua Catalana. També competeixen per aquest guardó Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, i Fènix 11-23, de Joel Joan i Sergi Lara, que amb 8 i 7 candidatures, respectivament, són la tercera i quarta pel·lícula en nombre de nominacions.

Les segueixen Una pistola en cada mano, [REC]3 Génesis i Lo imposible, amb 6 nominacions, i Les aventures de Tadeu Jones i The Pelayos, amb 4.

Competiran per l'estatueta a Millor Director Juan Antonio Bayona, per Lo imposible, Pablo Berger per Blancanieves, Cesc Gay per Una pistola en cada mano i Joel Joan i Sergi Lara per Fènix 11·23.

Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Àlex Brendemühl per El bosc, Nil Cardoner i Àlex Casanovas per Fènix 11·23 i Àlex Monner per Els nens salvatges. En la categoria de Millor Protagonista Femenina les nominacions han estat per a Marina Comas per Els nens salvatges, Ángela Molina i Maribel Verdú per Blancanieves i Maria Molins per El bosc.

El proper 14 de gener començarà la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons.

El lliurament dels Premis Gaudí se celebrarà el proper 3 de febrer, per primer cop en diumenge, al Barcelona Teatre Musical (BTM). En el decurs de l'acte es lliurarà el Premi Gaudí d'Honor a l'actriu Montserrat Carulla. La gala serà conduïda pel presentador Andreu Buenafuente i es retransmetrà en prime time per TV3.

En la cinquena ediciò dels premis del cinema català hi han participat 51 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana, no catalana i europees, 10 pel·lícules documentals, 3 pel·lícules d'animació, 15 pel·lícules per a televisió i 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.