Infraestructures

comerç

Debat obert per la reforma del mercat vell de Badalona

Es preveu fer una planta dedicada a la restauració

Els paradistes recelen de les presses per començar les obres

Volen que el mercat Maignon, el més antic de Badalona, es converteixi en el més modern i sigui un pol d'atracció per al comerç del centre. L'avantprojecte de remodelació que l'empresa estatal Mercasa ha presentat inclou una planta superior amb espais de restauració i preveu fer reformes a l'estructura de l'edifici per fer-lo més obert. A la planta baixa s'hi mantindrien els espais per als paradistes, que ara treballen en una instal·lació provisional.

No és el primer projecte de remodelació que es dóna a conèixer als paradistes, però en aquest cas la proposta arriba amb l'aval de l'empresa estatal Mercasa, que estaria disposada a invertir quatre del sis milions d'euros necessaris per tirar-lo endavant, a canvi de convertir-se en l'operadora del mercat. La possibilitat de disposar d'aquests diners fa que l'Ajuntament de Badalona en vegi possible la materialització en un moment en què les arques municipals són ben migrades.

Recel dels paradistes

Els paradistes en recelen perquè, com diuen, ja n'han vist molts, de projectes, i creuen que ara no és precisament el millor moment per haver d'assumir el cost que representaria haver de fer les parades al nou mercat.

LA DATA

31.12.2010
el mercat va tancar
les portes i des d'aleshores la degradació s'accentua al recinte, on no s'hi ha fet cap neteja.

Satisfets de l'emplaçament provisional

Després d'anys de passar fred i treballar en unes instal·lacions cada cop més precàries, els paradistes estan molt satisfets del recinte provisional, situat a pocs metres de l'edifici del mercat. L'espai va costar dos milions d'euros i es va sufragar amb els fons de Zapatero. Fa dos anys que s'hi van traslladar i asseguren que el canvi ha servit per aguantar les vendes, tot i la crisi. Pel que fa al projecte de reforma de Mercasa, el president del mercat, Josep Gil, creu que cal parlar-ho sense presses amb tots els paradistes i buscar consensos. La regidora de Comerç, Rosa Bertran, hi està d'acord però manté la previsió de poder començar les obres a la segona meitat d'aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.