Societat

turisme

Lloret rep el suport de l'Estat per a la riera i el passeig

Segittur no pagarà, però ajudarà a aconseguir fons europeus

Es reuniran de nou per Setmana Santa

Antonio López de Ávila, president de la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), va visitar ahir Lloret de Mar i es va reunir amb diversos representants municipals. L'objectiu de la visita era conèixer de primera mà Lloret com a destí turístic. La comitiva va passar per la piscina, el casino i el teatre. “S'ha quedat gratament sorprès de la inversió pública i privada feta a Lloret últimament”, va dir l'alcalde Romà Codina.

López de Ávila també va visitar l'eix format per la riera Just Marlès, el passeig marítim i l'avinguda de Pau Casals. El moll de l'os de la ciutat que l'Ajuntament vol reurbanitzar amb l'ajuda d'aquest ens dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. I Codina es va mostrar satisfet, perquè Segittur no pagarà les obres, però s'hauria compromès a ajudar-los a accedir a fons europeus per a la reurbanització de l'eix. “Serà una obra molt important, com més ajuda vingui de fora, menys inversió hi haurà de fer l'Ajuntament i la comunitat autònoma”, va explicar Codina. I és que aquestes ajudes europees s'han de complementar amb aportacions de la Generalitat i l'Ajuntament, que ja hi té reservada una partida de 2'7 milions d'euros. Ara Segittur els farà arribar les bases per accedir a les ajudes, i quan l'Ajuntament tingui la documentació a punt es tornaran a reunir amb l'ens estatal, en aquest cas a Madrid. El govern local espera que sigui vora la Setmana Santa.

En la reunió, els responsables de Segittur van explicar que l'ajuda s'ha de destinar a espais que han patit el pas del temps. Per tant, la possibilitat d'invertir també a la piscina –alternativa que plantejava l'Ajuntament– quedaria descartada. De fet, és un projecte que s'emmarca en el pla de destinacions turístiques madures.

Segittur no va voler valorar ahir la visita i es va limitar a qualificar-la de “ molt tècnica”.

Tecnologia i sostenibilitat

Les ajudes del fons europeu a què pot accedir l'Ajuntament tenen com a finalitat l'impuls de les noves tecnologies i la sostenibilitat. És per això que el projecte s'haurà d'enfocar en aquest sentit, és a dir, per exemple, amb llums LED als fanals o pavimentació sonoreductora. “Com a obra pública serà una de les més importants que es farà a Lloret”, va destacar l'alcalde, Romà Codina. A hores d'ara no es pot quantificar el cost del projecte. Unes obres que, de ben segur, durarien diversos anys, per la seva complexitat i perquè l'Ajuntament respectarà el període d'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.