El lector escriu

Palau-sacosta, l'annexió a Girona i la festa de Sant Antoni

Aquest any farà 50 anys que l'antic municipi de Palau-sacosta va ser annexionat al de Girona per decret de data 20 de desembre del 1962. El 30 de juny del 1963, sent alcalde de Palau el senyor Ramon Busó, l'alcalde de Girona senyor Pere Ordis, va signar, al llibre d'actes de l'Ajuntament de Palau-sacosta, la diligència corresponent.

Una comissió de festes i l'Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta, hem mantingut, però, les dues festes tradicionals: la festa major de Sant Miquel, el mes de setembre, i la festa petita de Sant Antoni, el mes de gener.

Aquest any, per commemorar el 50è aniversari, evocarem una tradició ben arrelada a Palau, quan molts dels seus habitants vivien de l'agricultura i la ramaderia en masies escampades per tot el seu àmbit territorial. Per Sant Antoni, cada any els pagesos de Palau obrien les portes de les seves quadres –i en portaven algun a la plaça de l'església– perquè els animals rebessin la protecció del copatró del poble en forma de benedicció. Aquest any 2013, d'acord amb el Consell Parroquial, recordarem la confiança d'aquells palauencs en el nostre copatró, incorporant aquest tradicional costum als actes de la festa de Sant Antoni.

Els temps han canviat, i ara a les cases de Palau –i potser també a tot Girona– gairebé només hi trobem mascotes o animals de companyia. Però us convidem a portar-los, i convideu-hi també els vostres veïns i amics. Ens trobarem tots demà, dia 20, a les onze del matí, davant de l'església de Sant Miquel de Palau, en aquesta benedicció dels animals commemorativa de la que es va fer, sent encara Palau-sacosta un municipi independent, ara farà 50 anys. Abans, a dos quarts d'onze, s'haurà celebrat l'ofici religiós habitual i, després, a partir de dos quarts de dotze, tindrà lloc, com cada any, l'audició de sardanes.

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.