Societat

mARXA PER LA DIGNITAT

Més de 300 persones a la marxa per protestar per les retallades socials

Els manifestants van anar des de Salt fins a Girona fent aturades per llegir escrits a favor de l'educació, la sanitat, l'habitatge i el treball dignes

Ni el fred ni el fet que estigués convocada un dia laborable al matí van influir en la gent a l'hora de participar, ahir, a la Marxa per la Dignitat que es va fer des de Salt i fins a Girona per denunciar les retallades que les administracions han dut a terme en matèria d'educació, sanitat, habitatge i treball, i contra els abusos dels poders financers. Per iniciativa de la Xarxa de Lluita pels Drets Socials –formada per una trentena d'entitats, partits polítics, sindicats i col·lectius molt diversos–, la marxa va arrencar a l'ajuntament de Salt amb una trentena de persones. Però a mesura que va avançar va anar sumant participants fins que, un cop arribada a Girona, ja n'eren prop de tres-cents. La marxa a peu, d'uns vuit quilòmetres, va tallar el trànsit de les principals vies de circulació entre Salt i Girona.

Dels actes que es van fer a Salt, cal destacar la lectura, a l'hospital Santa Caterina, del manifest contra la corrupció a la sanitat pública per part de membres de la revista Cafè amb Llet, i l'adhesió espontània dels alumnes i dels mestres de l'escola Arrels, en un acte improvisat de protesta.

A Girona, els manifestants, amb pancartes i sense deixar de cridar consignes en contra de la política neoliberal i dels casos de corrupció, van fer també diverses aturades. D'entre aquestes, cal destacar la que es va dur a terme en contra dels desnonaments davant de Bankia, on es va cantar l'Estaca de Lluís Llach, i l'acte davant de la Cambra de Comerç, on de forma simbòlica es va cremar un monument fet de cartró i paper que representava la reforma laboral. De fet, la consigna de “Reforma laboral per la Casa Reial” va ser una de les més cantades al llarg de la marxa.

La manifestació de protesta va acabar, tal com estava previst, a l'hospital Josep Trueta de Girona, però la Xarxa de Lluita pels Drets Socials vol continuar la seva tasca de mobilitzar la gent que està descontenta amb la situació social, i aquesta setmana hi ha programades un seguit d'activitats amb el lema Espavila't.

Els ‘iaioflautes' gironins surten en escena

Procedents de diferents poblacions gironines, com l'Escala, Palamós i Vilopriu, ahir els Iaioflautes de Girona van participar, per primer cop, en una mobilització ciutadana. I ho van fer, segons els seus representants, per deixar un futur millor als seus néts. Són una vintena de socis i es reuneixen el segon divendres de cada mes al centre cívic de Sant Narcís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.