Successos

tribunals

S'enfronta a 19 anys de presó per haver atracat dos bancs, a Tossa i Llagostera

L'acusat, Iván Vicente Chacón, va abordar els directors de les entitats, els va amenaçar amb una pistola i els va lligar amb brides

Va robar 17.355 euros

El fiscal demana 19 anys i 11 mesos de presó per a Iván Vicente Chacón Chacón per haver atracat, armat amb una pistola, dues sucursals bancàries, a Tossa de Mar i a Llagostera. Actuava a primera hora, aprofitant que els responsables de les entitats anaven a obrir-les. El primer cas que se li imputa va tenir lloc el 14 de febrer del 2005. A dos quarts de vuit del matí, va abordar presumptament el director d'una oficina del Banco Zaragozano, situada al número 17 del carrer Pou de la Vila de Tossa de Mar. Quan l'home es disposava a entrar, li va donar una empenta per l'esquena i, ja a l'interior, el va intimidar amb l'arma. Li va col·locar la pistola al pit i el va obligar a desconnectar l'alarma. Es van dirigir després a la caixa forta i va ordenar al denunciant que l'obrís. En vista de les amenaces de Chacón, la víctima va seguir les seves ordres. La caixa forta, però, estava configurada perquè s'obrís amb un retard d'uns 10 minuts i, mentre esperaven, un altre empleat va accedir al banc.

Quan l'acusat el va veure, el va atemorir mostrant-li la pistola. També li va dir cridant: “Entra cap a dins que, si no, li tiro un tret al teu company.” El va fer anar a la zona del mostrador i, just a continuació, li va exigir que s'assegués a l'habitació on eren ells. Una vegada oberta la caixa forta, es va apoderar dels 17.355 euros que contenia, els quals estaven fraccionats en monedes. I, ja amb el botí, va agafar unes brides de plàstic, va lligar de mans i peus el director i l'altre treballador a les cadires on estaven asseguts i va fugir.

Amb les mans buides

Vuit mesos després, Chacón va tornar a protagonitzar un episodi similar. Els moviments que va efectuar inicialment van ser bastant calcats al primer atracament a Tossa. El 28 d'octubre del 2005, a dos quarts de vuit del matí, va empentar el director d'una sucursal de Caixa Penedès, situada al carrer Àngel Guimerà de Llagostera. Quan l'afectat estava a punt d'entrar a la segona porta de l'entitat, Chacón va treure la pistola, que la policia no va aconseguir localitzar. Mentre empenyia el responsable de l'oficina cap a dins, també li va advertir: “No vull fer-te mal. Això és un atracament.”

Li va requerir que desconnectés l'alarma i que encengués els ordinadors “per poder treure diners del caixer”. El director, però, li va assegurar que no sabia de quina manera es duia a terme aquesta operació. L'imputat li va respondre que no se'l creia i li va propinar un cop al cap amb la culata de l'arma. Li va repetir, no obstant, que no tenia intenció de fer-li mal, mentre l'anava conduint cap a la caixa forta. El director va insistir que no sabia la combinació i que, en tot cas, tardava uns vint minuts a obrir-se. Chacón el va amenaçar aleshores que el lligaria al lavabo. El va col·locar de cara a la paret, li va posar brides als canells i el va deixar subjectat en una canonada. Va marxar de l'habitació, va tancar la porta i va escapar amb les mans totalment buides.

El ministeri públic sol·licita que se li imposin tres anys de presó per un robatori amb violència i intimidació, cinc anys per cadascun dels tres delictes de detenció il·legal i un any i onze mesos per un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. I, en concepte de responsabilitat civil, reclama que indemnitzi amb 17.533 euros el Banco Zaragozano, actualment Barclays Bank SA.

LA DATA

14.02.05
L'imputat
va buidar la caixa forta d'una oficina del Banco Zaragozano, situada al carrer Pou de la Vila de Tossa.

LA XIFRA

53
Anys
té el suposat autor dels fets. El 2002, un jutjat de Barcelona li va imposar 2 anys de presó per un robatori violent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.