Política

POLÍTICA

Donaire, històric militant del PSC, es dóna de baixa

Consol Cantenys és una de les opcions per substituir Ignasi Thió a la secretaria d'organització del partit de Girona

José Antonio Donaire, un històric militant del PSC a les comarques gironines, es va donar de baixa ahir del partit. Donaire, que va ser regidor i primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i diputat al Parlament de Catalunya, diu que “se'n va trist”. Donaire es dóna de baixa perquè ja no s'identifica amb el projecte polític. Els principals arguments són: que les decisions que pren el PSC no es corresponen amb la seva visió; que considera que, en l'àmbit nacional, les accions són equivocades i, també, que creu que hi ha manca de debat sobre la regeneració democràtica.

Aquesta nova baixa té lloc després que Ignasi Thió i Glòria Plana dimitissin de totes les seves responsabilitats orgàniques. Ambdós van plegar dilluns pel seu desacord amb el pronunciament del PSC sobre el dret a decidir i la sobirania. El buit més important és el de Thió, que era secretari d'organització. Aquest fet obliga la primera secretaria a moure fitxa.

Retocs a l'executiva

Davant d'aquest buit, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, és una de les possibilitats que es valoren per ocupar la secretaria d'organització, en substitució de Thió. Aquesta no deixa de ser, però, una aposta per donar més pes a les comarques. Fernández ja ho volia fer al congrés de Lloret de Mar, en què va guanyar Thió en la pugna per assolir la primera secretaria. La dimissió de Thió obre la porta a una reorganització de l'executiva, que el primer secretari, Juli Fernández, ja va avançar ahir que seria mínima. De moment, ja s'ha convocat un executiva extraordinària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.