Política

Duran considera que els polítics cobren poc

El líder d'Unió i l'alcalde de Barcelona creuen que Rajoy està mal retribuït

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, coincideixen que el salari del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és baix. “Una persona que pren decisions sobre més de 40 milions de persones hauria d'estar millor retribuïda”, va assenyalar Duran en un esmorzar col·loqui organitzat a Madrid pel Foro de la Nueva Ciudad. De fet, 15 dels 41 regidors de Barcelona guanyen més de 100.000 euros anuals, i el sou de Trias és el doble que el de Rajoy. Supera els 143.708 euros entre la retribució de l'Ajuntament i les dietes de dos organismes, segons va publicar ahir el diari El País.

Duran va argumentar que “els sous dels polítics no són suficients”. Però va admetre que aquest és un debat que “no està disposada a acceptar la societat espanyola”, immersa en una crisi econòmica com l'actual. En plena proliferació de presumptes casos de corrupció, i en concret sobre el cas Bárcenas i el suposat repartiment de sobres a dirigents del PP, entre els quals el mateix Rajoy, el també secretari general de CiU va reiterar que el president del govern espanyol és una “persona honesta”. Segons Duran, és necessari que se surti d'aquesta crisi política “com més aviat millor”, perquè seria un “disbarat” la convocatòria d'eleccions anticipades o qualsevol estratègia que “negués” la realitat que el PP “té majoria en les dues cambres”, en al·lusió al Congrés i al Senat.

Trias va qualificar d'“absolutament abstracte i sorprenent” la preocupació del govern espanyol per regular els sous dels alcaldes, que es podrien limitar a 100.000 euros a l'any amb la llei d'administració local. “Nosaltres complim, no fem dèficit, paguem a trenta dies, i tothom vol posar ordre a casa meva”, va sentenciar. El batlle de Barcelona, a més, va defensar l'“exercici de transparència i de striptease públic” que ha fet el consistori mostrant els seus comptes. Sobre la corrupció, a més, va afirmar que hi ha moltes persones honorables imputades, i hi va afegir que “a vegades es prenen decisions de bona fe i t'equivoques”. “Una cosa és que t'equivoquis en prendre una decisió administrativa, i l'altra, que siguis un delinqüent”, va remarcar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.