cultura

música

El Festival In-Somni fa 10 anys i es trasllada a la Copa

Tindrà lloc del 30 d'abril al 4 de maig i hi actuaran Loquillo, La Troba Kung-Fú, Canteca de Macao, Bongo Botrako, Zulu 9.30, Joan Dausà i Els Tipus d'Interès i Los Punsetes, entre altres grups

L'In-Somni, el festival itinerant de música independent de Catalunya, celebrarà la desena edició a Girona, la ciutat on va néixer, entre el dimarts 30 d'abril i el dissabte 4 de maig. En aquesta edició tan especial, l'In-Somni canviarà d'escenari i deixarà els jardins Fora Muralles per instal·lar-se al passeig de la Copa, espai tradicional de les barraques de les Fires de Sant Narcís. El director del festival, Jaume Massaguer, destaca la “bona sintonia” amb l'Ajuntament de Girona, que va proposar aquest canvi d'emplaçament. La nova situació del festival afavorirà que pugui estrenar un gran envelat octogonal de 20 metres d'amplada per 30 de llargada, amb capacitat per a unes 1.500 persones. L'envelat estarà mig obert, perquè el públic també pugui veure les actuacions des de l'exterior i gaudir al mateix temps del temps primaveral i de les barres, que s'instal·laran a l'aire lliure. “El nostre lema és que l'In-Somni dóna el tret de sortida a la temporada de festivals d'estiu o del bon temps a Catalunya. Fins i tot es fa abans que el Primavera Sound”, afirma Massaguer.

Pel que fa a la programació, una de les estrelles del cartell de l'In-Somni serà Loquillo, que el dissabte 4 de maig hi presentarà La nave de los locos, el disc en què ha reactivat la seva històrica col·laboració amb Sabino Méndez. El mateix dia hi haurà altres grups, encara no confirmats. Les entrades anticipades per assistir al concert de Loquillo i a la resta d'actuacions del dissabte 4 de maig ja estan a la venda a www.in-somni.info, per 28 euros. El mateix dia del concert costaran 32 euros a la taquilla.

També estan a la venda pel mateix canal les entrades per a la nit de mestissatge, del divendres 3 de maig, protagonitzada per tres dels grups més importants del gènere a l'Estat espanyol, Bongo Botrako, Canteca de Macao i Zulu 9.30, que acaba de publicar el disc Para todos los públicos, disponible al seu web de manera gratuïta. Les entrades per a aquest concert costen 14 euros a la venda anticipada i 17 euros a la taquilla.

La resta de la programació encara no està definida completament, però sí que se sap que hi haurà una nit gratuïta i que La Troba Kung-Fu serà el cap de cartell d'una de les vetllades. També està previst que hi hagi una nit indie i una altra d'electrònica. A l'espera de confirmacions, de moment ja s'han anunciat un parell de grups més que actuaran en aquest In-Somni: Joan Dausà i Els Tipus d'Interès i el grup madrileny de pop Los Punsetes, format per cinc fans d'Eduard Punset.

LA FRASE

L'In-Somni dóna el tret de sortida a la temporada de festivals del bon temps a Catalunya
JAUME MASSAGUER
director del festival in-somni

L'electrònic Beats & Fish tornarà a Tossa al juliol

X.C

La promotora que organitza l'In-Somni també és la responsable del festival de música electrònica Beats & Fish, que celebrarà la seva segona edició els dies 12 i 13 de juliol a Tossa de Mar. La principal novetat del Beats & Fish és, de moment, el seu canvi d'emplaçament. El festival tossenc no es farà aquest any a la platja i repartirà les seves activitats entre tres espais de la localitat selvatana: el parc de sa Riera, el far i el castell-vila vella. L'estiu passat van tenir lloc dos festivals de música electrònica a la platja de Tossa, l'Electronic Beach Experience (Ebe) i el Beats & Fish, la qual cosa no va agradar gaire a alguns sectors de la localitat. Pel que fa a la programació, el Beats & Fish només ha avançat de moment dos noms: Dj 2D2 –millor discjòquei nacional del 2012, segons Rockdelux– i The Suicide of Western Culture.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a