Societat

equipaments

Els alumnes del Ventijol de Blanes ja tornen a banyar-se a la piscina

La instal·lació on els usuaris fan hidroteràpia ha estat tancada un any per problemes amb la humitat

Els treballs de millora han costat 40.000 euros

Els alumnes del Centre d'Educació Especial Ventijol de Blanes ja tornen a fer ús de la piscina terapèutica Jordi Kemner, de l'escola. S'ha reobert després d'haver estat un any tancada. El febrer de l'any passat es va haver de clausurar perquè se superava el percentatge d'humitat màxim en un equipament d'aquestes característiques, que és del 60%, i passava del 90%. Tampoc no hi havia la temperatura d'ambient de l'aigua adequada, que ha de ser de 32 graus. I és que la maquinària encarregada de mantenir la piscina en condicions no funcionava correctament, deteriorada per l'ús ininterromput durant onze anys. Després de protestes, recollida de signatures i pressions de l'AMPA, finalment s'han fet les obres, i els alumnes ja poden tornar a fer-hi hidroteràpia. Com va expressar Mercè Navarro, presidenta de l'AMPA: “Una necessitat vital que torna a ser realitat.” Navarro, que ahir estava molt emocionada, va explicar que el Ventijol “forma part de l'educació dels nostres fills, com qualsevol altra escola, però la diferència és que alguns d'aquests nens no tenen els mateixos recursos per al seu desenvolupament, ja sigui per les seves discapacitats intel·lectuals o físiques”. I va destacar la piscina com a un element indispensable en aquest desenvolupament.

Les obres, que han tingut un cost de 40.000 euros, han estat finançades per Dipsalut, de la Diputació de Girona (20.000 euros), el Consell Comarcal de la Selva (15.000 euros) i l'Ajuntament de Blanes (els 5.000 euros restants). Els màxims responsables dels tres organismes van visitar ahir les instal·lacions i van reiterar el compromís amb el centre. “Un anys més tard d'haver-la tancat, podem dir amb satisfacció que tornem a tenir una instal·lació amb plenes condicions i funcionant”, va dir l'alcalde, Josep Marigó.

El manteniment de la piscina costa 30.000 euros anuals. 17.000 els aporta l'Ajuntament, 7.000 l'AMPA i la resta s'espera que vinguin d'altres pobles d'origen dels usuaris. El Ventijol té 80 alumnes, el 65% provenen de municipis diferents de Blanes.

LA XIFRA

80
Alumnes
estan matriculats aquest curs al Centre d'Educació Especial Ventijol de Blanes.

Polèmica per l'oblit de l'oposició

La polèmica perquè el govern local (PSC) va oblidar-se de convidar els partits de l'oposició a la inauguració va ser present ahir al Ventijol. Cap regidor de CiU ni del PP hi va ser. De l'oposició, només hi va anar Amparo Ardanuy (ICV-EUiA). CiU hi va enviar Jaume Sagrera, president d'honor de CDC: “Em pensava que faria referència al grup de CiU, perquè vam ser els que vam pressionar perquè es fes.” Sagrera es referia al fet que en els parlaments Marigó no va reconèixer el paper de CiU, sinó que es va limitar a agrair “el suport de tots els grups municipals, de govern i de no govern”. Salvador Tordera, portaveu del PP, va anar fins al centre a saludar el director i la presidenta de l'AMPA i va marxar. “Entenem l'error, però no entenem que l'alcalde no hagués fet una trucada”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.