Política

Tots els regidors del PSC de Girona, a favor de la Declaració de Sobirania

L'Ajuntament va donar suport al text aprovat pel Parlament amb els vots de tots els grups, excepte el del PP

Els socialistes van donar llibertat de vot

L'Ajuntament de Girona va aprovar en el ple de dilluns una moció de l'Assemblea Nacional Catalana per donar suport a la Declaració de Sobirania, aprovada pel Parlament el 23 de gener, que va rebre el vot unànime dels set regidors del grup del PSC.

La portaveu del grup municipal, Pia Bosch, va explicar durant la intervenció que, com fan habitualment, donarien llibertat de vot als regidors, i va afirmar: “El dret a decidir és molt important per a nosaltres i apostem per seguir models com ara el del Quebec, al Canadà, o el d'Escòcia, al Regne Unit.” Bosch va explicar, però, que des del seu grup s'aposta per la negociació i la necessitat de “resoldre aquesta qüestió políticament” i sempre buscant el manteniment de “la unitat civil del poble català”.

Malgrat donar llibertat de vot, els set regidors van votar a favor de la moció per donar suport a la Declaració de sobirania i del Dret a Decidir; entre aquests hi ha haver el de la regidora Glòria Plana, que la setmana passada va dimitir dels càrrecs de viceprimera secretària del partit a Girona i de secretària de polítiques socials a l'executiva per discrepàncies amb la posició del partit en la votació al Parlament.

La CUP, un sí crític

Des del grup de la CUP, els tres regidors hi van votar a favor amb un sí crític, que va expressar el portaveu, Jordi Navarro, per remarcar el suport i la necessitat de superar “estructures antigues que ara no es permet modificar per aconseguir un país lliure”. Així, els grups de CiU, ICV, la CUP i el PSC van sumar els 22 vots a favor i només els dos regidors presents del PP hi van votar en contra.

LA XIFRA

22
vots
va rebre la moció, incloent-hi els dels set regidors del PSC, i només el PP hi va votar en contra.

LA FRASE

El dret a decidir és un element important a respectar i apostem per seguir el model del Quebec o d'Escòcia
Pia Bosch
Portaveu del grup municipal del psc a Girona

El PP s'absté amb Primo de Rivera

El ple també va servir per treure el títol de fills adoptius al dictador Miguel Primo de Rivera i al militar Emilio Barrera Luyando, que la ciutat els havia concedit l'any 1926. Tots els grups hi van votar a favor excepte el Partit Popular, que es va abstenir. La seva portaveu, Concepció Veray, va argumentar que “la història és història”, i que la retirada del títol “no suposarà cap canvi per a la ciutadania”. La resta de grups van aplaudir l'acció del govern per treure el títol oficial i l'alcalde Puigdemont va defensar el gest “per normalització democràtica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.