Política

CACSA es persona en el ‘cas Nóos'

El consell d'administració de l'entitat ha autoritzat a l'advocacia de la Generalitat a exercir la via civil per a reclamar els diners presumptament defraudats per Urdangarín

La instrucció conclou que podria haver-se produït una doble facturació i factures falses en l'organització de les València Summit

El consell d'administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA) ha acordat personar-se en el cas Nóos que s'instrueix pel possible desviament de fons públics del País Valencià i Balears a l'Institut Nóos i en el qual figuren com a imputats Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres.

Segons han informat fonts de la Conselleria d'Economia, de la qual depén l'entitat, el consell ha acordat autoritzar a l'advocacia de la Generalitat “per a exercir les oportunes accions civils” i reclamar les quantitats que es van abonar a l'Institut Nóos per la celebració de tres edicions del València Summit.

L'objectiu d'aquesta personació, instada a CACSA per part del jutge instructor del cas, José Castro, es produeix després de tindre coneixement que podria haver-se produït “una doble facturació i factures falses” en l'organització d'aquestes convencions.

La personació de CACSA es produeix després que divendres passat el govern valencià també acordara la seua personació, després de ser-li notificat la interlocutòria del jutge Castro que va fixar una fiança solidària de responsabilitat civil de 8,1 milions per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres i indicava a la Generalitat la possibilitat d'adherir-s'hi.

Nóos va percebre uns 3,1 milions d'euros de València Turisme Convention Bureau i de CACSA, organismes dependents respectivament de l'Ajuntament de València i de la Generalitat, per organitzar entre 2004 i 2006 les jornades València Summit sobre esdeveniments esportius.

El jutge José Castro va lliurar ofici al president de la Generalitat per a oferir-li la possibilitat de ser part en la reclamació de la fiança civil a Urdangarin i Torres, el mateix que va fer amb el director general de CACSA i el director de la Fundació Turisme València Convencion Bureau, en la qual participa l'Ajuntament de València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.