Política

L'ombra de corrupció creix

Detenen l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, un responsable del Consell Comarcal de la Selva i dos socis de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar

Escorcollen les seus de Xaloc i el Patronat de Turisme de Girona

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, va ordenar ahir la detenció de l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, per la seva presumpta vinculació amb una trama de suborn per a l'adjudicació de serveis públics. En el marc d'aquesta operació, que va dur a terme el Servei de Vigilància Duanera, també es va detenir el cap del departament d'organització de serveis a la ciutadania del Consell Comarcal de la Selva i tècnic de gestió tributària, Joan Carles Feliu, i els dos socis de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar, Josep Maria Franch i Alexandre Ros. Tots quatre van ser detinguts pels agents tributaris de la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Manga, d'àmbit estatal i derivada de l'operació Pokémon, que instrueix el jutjat de Lugo.

Durant tot el matí, els agents van escorcollar l'ajuntament de Sant Hilari i concretament el despatx de l'alcalde, així com el seu domicili i la seu del Consell Comarcal, a Santa Coloma de Farners. També van escorcollar les dependències de l'empresa GRS i els domicilis dels dos empresaris detinguts.

Gestió de sancions

Aquesta empresa es dedica a prestar serveis de consultoria i assessorament a l'administració local, com ara gestió de sancions, inspecció tributària i gestió cadastral. GRS fa 15 anys que presta servei al Consell Comarcal de la Selva, i darrerament Joan Carles Feliu feia d'enllaç entre l'empresa i l'ens públic, que presideix l'alcalde de Sant Hilari. Tot indica que la investigació sorgeix dels jutjats de Lugo arran de la proposta de GRS d'oferir els seus serveis a Galícia.

A banda d'aquesta empresa, els agents tributaris també van inspeccionar la documentació relativa al servei de neteja, que porta Nora, i el servei de menjadors escolars, que gestiona Eurest. Es preveu que els quatre detinguts declarin avui davant la jutgessa de Lugo.

Paral·lelament a les detencions i els escorcolls a la Selva, el Servei de Vigilància Duanera també va fer dues entrades i escorcolls a les seus de Xaloc –que s'encarrega de gestionar els tributs dels ajuntaments gironins que els ho deleguen– i el Patronat de Turisme, dos organismes que depenen de la Diputació de Girona. Tot i que els agents van passar prop de 10 hores a les dues seus, van marxar amb les caixes buides, ja que a Xaloc tan sols es van endur dos contractes del 2008 de l'empresa GRS; i del Patronat, tres documents de GRS i d'una empresa que s'encarrega de l'organització d'esdeveniments. Fonts pròximes al cas van confirmar que, en principi, en tots dos casos, la documentació estaria correcta i que tota la informació comissada és accessible a través del web del Patronat. Tot i així, dos funcionaris de Xaloc i un altre del Patronat de Turisme –que no estan detinguts– tenen previst declarar com a imputats en el cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.