Més esport

ÀNGEL MULLERA

CLUB ATLETISME LLORET - LA SELVA

“Jo, si pogués, canviaria de país”

Mullera ha agafat la forma, un cop superada la davallada que va tenir a l'estiu

L'atleta lamenta la repercussió i les conseqüències derivades de les notícies falses que el relacionaven amb el dopatge

Aquí, a Espanya, s'estan fent les coses molt i molt malament. A sobre que els catalans som els que més aportem, no se'ns cuida

Àngel Mullera corre demà el campionat gironí de cros a Vidreres, després de ser vuitè en el de Catalunya i classificar-se per a l'estatal. Un bon moment per mirar enrere i analitzar el que va passar a l'estiu.

Com es troba?
Vaig millorant. M'ha costat molt agafar la forma, vaig començar més tard i amb tot el de l'estiu vaig tenir una davallada molt gran. I fins fa un mes no m'he començat a trobar bé. Fins i tot patia perquè l'objectiu era entrar en el campionat d'Espanya. Allà sabíem que arribaria bé, però patia pel de Catalunya, per veure si em classificaria, perquè hi ha tant de nivell... Però vaig córrer de manera intel·ligent i vaig aconseguir l'objectiu.
Demà torna als orígens.
Sí, ja fa sis o set anys que no participo en el campionat de Girona perquè va arribar un moment que –com aquell qui diu– vaig haver d'emigrar a competicions de més nivell per formar-me. Però les circumstàncies d'aquest any són diferents –no tinc cap competició més– i amb en Manel [Fernández], el president del club,hi tinc molt bona relació i sempre li dic que m'agradaria fer un parell de cros aquí, a Girona, perquè he sortit d'aquí i sempre m'agrada tornar als orígens.
Ara que ha passat un temps, com recorda el que va passar a l'estiu?
La veritat és que part de la davallada és això: que ho recordes i veus que a sobre no s'ha disculpat ningú, ni de la federació ni del CSD ni del COE, pels mals moments que m'han fet passar. I això sí que és una cosa en què gent que representa que et representa es poden equivocar, i que si no ho fan d'una forma premeditada... Però al final ho penses, que sí que va ser per voler netejar la imatge d'Espanya. I que no tinguis ni una trucada dient: “Ostres, Àngel, doncs mira...”
Veient com està tot, no sé què volien netejar...
Aquí, a Espanya, s'estan fent les coses molt i molt malament. Jo, si pogués canviar de país, ho faria. Ens han rebaixat les beques en la federació, ens volen treure tots els físios que tenim en el CAR, ens han tret un metge i una físio. No sé què volen; allà, a Madrid, està ple de físios a la Blume i no retallen tant, i aquí, en què els catalans aportem el 25% a la selecció, que som els que aportem més, ens han deixat despullats.
Pot ser pel debat sobiranista?
No ho sé, però és estrany. No pot ser que aquí estiguem sense res i a Madrid, a la Blume, tinguin els físios de cada esport. Aquí en tenim un per a tots els atletes catalans i a sobre el volen treure. És molt complex i sap greu perquè som els que més aportem i se'ns hauria de cuidar una mica més, i no se'ns cuida gaire.
I quan veu que l'As va pagar 9.000 euros a Manzano?
L'As ja sabem com actua i com deixa d'actuar. El que li interessa és fer notícies i publicar-les i li és igual el mal que poden ocasionar. Jo no sé si tot el que va dir Manzano és veritat o no, però en el meu cas no sé d'on va venir ni d'on ho van treure, però ja es veia que en els mails hi havia molta incoherència... I que això ho publiqui un diari important, que en teoria l'As ho és, ja et deixa molt a desitjar. Quan el veig sobre la taula giro la cara com si es tractés d'una persona, no el vull ni veure.
Hi té relació el canvi de marca?
Vaig acabar contracte i em van fotre una puntada de peu, com aquell qui diu. Sí que hi té a veure. Des del Japó van dir que era un tema molt polèmic. Que jo no ho era, però que va ser a nivell internacional i que se'n va parlar a tot arreu. I la marca, a l'hora de renovar, va dir que des del punt de vista esportiu era boníssim perquè he sigut un dels millors atletes Asics de tot el món. Va ser el tema aquest que em va destrossar. I és el que a vegades penses, que una marca tan important es deixi emportar per una cosa que no és culpa teva i que és d'un diari també deixa molt a desitjar. I suposo que aquesta davallada que he tingut també és per coses com aquesta. Ja tens el dels Jocs i després aquest, que ni t'ho imagines. Al gener Brooks es va posar en contacte amb mi i molt bé. És una marca important i als EUA va ser la més venuda el 2012. En sóc la imatge principal d'Espanya i suposo que a poc a poc la gent l'anirà coneixent. Era una oportunitat molt bona d'una marca diferent i, pel que fa a la imatge, també era favorable per a mi.
Això és la pena del Telenotícies...
Que et relacionin ja saps que seran molts anys, o potser sempre. Si fas alguna cosa bona i arribes a la final a Moscou [campionat del món] aquest estiu, a molta gent li agradarà. i molta gent pensarà que aquest que feia... Però en això no hi penso. Sí que penso en el que m'han fet, com ara en això de la marca, en la potència que té un mitjà de comunicació que fa que per culpa d'això es disparin totes les alarmes i que juguin amb el teu pa, amb allò amb què et guanyes la vida. Això és el que em sap més greu, que passin aquestes coses. Ja hi ha gent que té sentit comú, però de curses a Espanya aquest any he corregut la d'Alcobendas i a Càceres [cap setmana passat], però pel que fa a les altres curses no n'he corregut cap. I a vegades també et planteges que potser és perquè els organitzadors et veten una mica. T'ho planteges i tens aquest ressentiment, que la gent es creu més el que diu un diari que el que puguis aportar tu o el que realment pugui dictaminar un jutge.
I el que passa a Lloret?
La veritat és que Lloret sempre estarà exposat a aquestes coses. No tinc gaire res a opinar, no sé si han sortit judicis i respecto a tothom que hagi sortit en un tema d'aquests. Jo faré la meva feina per Lloret i em sap greu el que passa al poble, però fins que no sigui res clar i no dictaminin les coses s'ha de respectar tothom fins al final, i ja veurem el que passa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.