Més esport

El TAS admet el recurs del Katuixa

Ciclisme. L'equip de Purito recupera la categoria màxima i s'assegura la presència en les millors curses

“La deliberació del TAS no ha arribat a la mateixa conclusió que la comissió de llicències, motiu pel qual ha admès l'apel·lació de Katuixa Management de ser registrat com a equip World Tour.” El TAS va resoldre ahir al matí el recurs que havia presentat el Katuixa el 20 de sembre de l'any passat, després que l'UCI deixés l'equip de Purito sense llicència World Tour. El Tribunal amb seu a Lausana va emetre un comunicat en el qual contradeia la decisió de la comissió de llicències de l'UCI, el 10 de desembre, de deixar fora de la màxima categoria del ciclisme mundial l'equip rus amb seu a Itàlia per motius ètics. El tribunal, que es va reunir la setmana anterior per estudiar la documentació presentada per l'equip, va anunciar que els motius seran comunicats per escrit durant les properes setmanes, si bé la decisió és ferma i urgent. El Katuixa competia fins ara amb la llicència Pro Tour –la que corresponia inicialment al seu segon equip– i ja no va poder disputar la primera cursa del calendari, el Tour Down Under d'Austràlia. Abans-d'ahir mateix, Purito havia reiterat la seva decisió de fer valer una clàusula del seu contracte i deixar l'equip si el TAS no el readmetia en la categoria World Tour per poder complir el seu objectiu de la temporada, que és disputar el Tour de França. “Aquesta decisió del TAS és absolutament objectiva i justificada”, assegurava Igor Makarov, president del president del Russian Global Cycling Project, l'estructura de la qual depèn l'equip Katuixa, en un altre comunicat.

Pendents de l'UCI

Tampoc va fer valoracions de la decisió del TAS l'UCI, que mitjançant un comunicat va dir que n'avaluaria les conseqüències i després es pronunciaria. En la màxima categoria no hi haurà 19 equips, i un dels set que van rebre la llicència aquest any (AG2R, Euskaltel, Blanco, Garmin, Argos i Saxo-Tinkoff) baixarà a la categoria continental i haurà d'esperar les invitacions de les curses World Tour.

El vallesà va disputar ahir l'esprint final de la cinquena etapa del Tour d'Oman, en la qual va acabar tercer. En la general és quart.

És cert que veia perillar el meu futur. L'equip té qualitat i anar a la categoria continental hauria suposat un pas enrere
Sempre hem treballat convençuts que es faria justícia. Teníem confiança, però sabíem que la decisió no depenia de nosaltres
Jo em seguia entrenant per preparar els objectius. El sentiment d'injustícia es notava, ningú no sabia res
La decisió del TAS és la que esperava l'equip, tots estàvem il·lusionats i segurs que al final ens acabarien donant la raó

La Volta tindrà els millors ciclistes

L'anunci de l'admissió del Katuixa a la màxima categoria dels equips UCI té com a conseqüència indirecta que Joaquim Rodríguez serà un dels grans favorits en la Volta a Catalunya que començarà el 18 de març a Calella. En cas que el TAS no hagués estimat el recurs de l'equip rus i Purito n'hagués marxat, no és segur que hagués pogut fitxar per algun dels equips que disputaran la volta catalana. Ahir van quedar confirmades totes les etapes de la cursa. Calella-Calella (18 de març), Girona-Banyoles (19), Vidreres-Vallter 2000 (20), Llanars-Port Ainé (21), Rialp-Lleida (22), Almacelles-Valls (23) i el Vendrell-Barcelona (24) amb arribada a l'avinguda Maria Cristina –l'any passat, la coincidència amb la Marató de Barcelona va fer que l'arribada fos a Sarrià, amb victòria de Michael Albasini (Green Edge)–. També hi serà Bradley Wiggins i el potent Sky, en el que pot ser un aperitiu de la lluita entre els dos millors ciclistes del 2012 en la seva lluita per guanyar l'edició del centenari del Tour de França, amb el permís de Froome.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.