Política

Porqueres es resisteix a acatar el requeriment per la ‘rojigualda'

La Subdelegació del Govern de l'Estat a Girona ha enviat les últimes setmanes dos requeriments a l'Ajuntament de Porqueres (municipi de 4.500 habitants del Pla de l'Estany) perquè pengi la bandera espanyola a la casa de la vila. Fins ara, el consistori (governat per uns independents vinculats a ERC) s'ha negat a acatar l'ordre, argumentant que no disposa de la infraestructura necessària per tenir banderes, sigui l'espanyola o qualsevol altra.

En els últims mandats s'hissen les banderes catalana, d'Europa i del municipi –mai l'espanyola– només durant els tres o quatre dies de la festa major. Es col·loquen en uns pals al jardí de l'ajuntament, encalçats en uns suports clavats en un mur de pedra. Segons l'equip de govern, aquests forats no estan en bones condicions per sostenir els pals i les banderes de manera permanent perquè el pedrís està deteriorat a causa de la humitat que desprèn la font que hi ha al costat. “És una qüestió de seguretat, no podem córrer el risc que caiguin sobre algú”, va justificar ahir l'alcalde, Salvador Ros. El grup de l'oposició (CiU) fa costat a la decisió de l'equip de govern, va manifestar ahir el seu portaveu, Josep Juscafresa.Porqueres va ser el primer municipi del Pla de l'Estany a declarar-se territori català lliure, el setembre de l'any passat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.