Política

ICV acusa el PP de liderar el foc contra l'Estatut

Coscubiela diu que Espanya necessita que el PP marxi per obrir un procés constituent

Posada el fa baixar de la tribuna

“Han mentit amb les pensions, han estafat amb l'amnistia fiscal...” El portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, no va poder acabar el discurs ja que el president del Congrés, Jesús Posada, el va obligar a baixar de la tribuna i li va recriminar que no havia “aprofitat el seu temps”. Abans de ser “forçat” a abandonar la tribuna d'oradors, Coscubiela va deixar anar que Espanya necessita que el PP se'n vagi per “obrir un procés constituent”. Prèviament, Coscubiela va acusar Rajoy d'haver estat “el líder dels hooligans per encapçalar l'incendi contra l'Estatut”. Coscubiela va retreure a Rajoy que estava utilitzant la crisi com a “coartada” per “recentralitzar l'Estat” i que utilitzava la llengua, la cultura i l'autogovern de Catalunya per “cohesionar els seus hooligans més radicals”. En aquest sentit, va defensar la Declaració de Sobirania del Parlament i va retreure a Rajoy que mentre uns volen donar “veu a la ciutadania” l'Estat “respon negant la democràcia i el dret a decidir”. “Vostè no ens pot demanar sensatesa als catalans”, va dir, “perquè ha estat el líder dels hooligans per començar l'incendi contra l'Estatut” i “no té autoritat”, va sentenciar. També va recordar que en un any de mandat del PP s'han destruït 850.000 llocs de treball i només un 64% d'aturats disposen de prestació. “L'agenda reformista del PP ha demostrat ser un programa ocult.”

“Visca el cine espanyol!”

Per la seva banda, el coordinador d'IU, Cayo Lara, va dir que l'única “sortida honrosa” que li queda a Rajoy és “donar la veu al poble” i per això va demanar que dimitís i que hi hagués noves eleccions. També va fer una encesa defensa del cinema proclamant “Visca el cinema espanyol, la cultura i la investigació!”, i no els “patriotes” que amaguen els “seus fraus” a Suïssa.

LA FRASE

No pot demanar als catalans sensatesa perquè ha estat el líder dels ‘hooligans' contra l'Estatut
Joan Coscubiela
Portaveu d'ICV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.