Política

Mas apartaria imputats si són un “problema” per al procés

El president assegura que l'Estat fa “joc brut”contra el “procés” cap a la consulta

Tanmateix, avisa Madrid: “No ens tombaran”

En economia, preveu “dos anys més de turbulències”

“Us proposo que quan hi hagi alguna cosa que sigui de veritat real o quan la persona sàpiga que és més un problema que una solució, que faci un pas al costat o enrere, que s'aparti.” Aquesta és la posició del president de la Generalitat, i de CDC, Artur Mas, en el debat obert al si de la política catalana sobre si els imputats o investigats per la policia han de dimitir o no. “Hem d'evitar l'objectiu final que tenen: trencar les files de Convergència.” Tanmateix, Mas va assegurar amb contundència que l'aparell de l'Estat està utilitzant “joc brut” contra el procés cap a la consulta iniciat per CiU i ERC. “No ens tombaran”, va reivindicar al consell nacional de CDC.

El líder de CiU va demanar als seus ser “exemplars” i, a desgrat, va proposar que s'apartin del càrrec aquells que siguin “un problema” per al procés sobiranista. “Arriba el moment en la trajectòria de cadascú que hem de ser conscients de si formem part del problema o de la solució.” Mas va expressar-se així just quan dos dels seus homes més importants –Oriol Pujol i Xavier Crespo– podrien ser imputats aviat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per delictes de tràfic d'influències. Convergència va donar ahir 24 hores per “reflexionar” al president del partit a Sant Cugat i director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, perquè decideixi el seu futur. Martorell, tot i no estar investigat, ha quedat en entredit per haver demanat els serveis de Método 3, tot i que el partit havia assegurat que mai havia contractat detectius. Mas va admetre que tot i que “en algunes informacions pot haver-hi hipocresia i ganes de fer mal, en altres hi pot haver veritat”. CDC també va encarregar ahir a un grup de treball que elabori un codi de comportament ètic per als seus militants i càrrecs.

El president de la Generalitat està convençut que la guerra bruta de l'Estat contra el procés sobiranista ja ha començat. “Tot el procés va acompanyat d'una dosi important de joc brut.” Tot i això, segons Mas, “només hi ha una manera de vèncer: sabent que, malgrat el joc brut, no ens tombaran”. El líder de Convergència creu que l'estratègia de l'Estat, amb el PP al davant, és “introduir dubtes i desconfiança en la gent”.

El segon front obert de CDC és la situació dramàtica de les arques de la Generalitat per la caiguda dels ingressos via impostos. Mas va criticar l'Estat perquè “obliga” a més retallades del pressupost després d'haver retallat més de 4.000 milions. Mas, però, avisa que l'esforç seguirà “fins al 2014”.

En algunes informacions hi ha demagògia i ganes de fer mal, però en altres hi pot haver veritat
L'esforç contra el dèficit durarà almenys fins al 2013 i el 2014. Tenim dos anys de turbulències
Artur Mas
president de la generalitat
Ni tampoc tenim fiscals que filtren secrets de sumari ni mitjans que intoxiquen més que no informen
No tenim serveis d'intel·ligència, ni unitats especials de la policia que fan informes fantasmes, ni agències tributàries
Només hi ha una manera de vèncer: sabent que, malgrat el joc brut que ens fa l'Estat, no ens tombaran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.