Societat

mobilitzacions

Veïns de Bàscara tallen l'N-II amb un cotxe bolcat

Els manifestants no defalleixen i alerten que mantindran els talls indefinidament

Ahir a la tarda van bolcar un vehicle abandonat, en una acció improvisada que, diuen, es pot repetir

El centre de Bàscara es va escalfar ahir a la tarda amb un altre tall de la carretera pels veïns, aquesta vegada no previst, i que va culminar amb un cotxe bolcat. La primera acció es va fer de sis a set de la tarda. Després de dissoldre's, alguns veïns van tornar i van bolcar a la via, cap a dos quarts de vuit, un cotxe, un Ford Escort. Es tractava d'un cotxe abandonat a l'antiga parada del bus, davant la llar dels pensionistes.

Desconcert inicial

Pels volts d'un quart de nou del vespre, una trucada al 112 va avisar els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que s'havia produït un accident de trànsit a l'N-II, al centre de Bàscara. Però quan els serveis d'emergències es van desplaçar fins al lloc dels fets, es van trobar que l'avís no era real, sinó que alguns veïns del municipi havien bolcat un vehicle enmig de la via. Segons fonts del portaveu de la policia catalana, els agents es van trobar un grup de veïns “alterats”, que protestaven, i els Mossos van intentar calmar-los. En vista d'aquests fets, els Mossos van tallar el trànsit a la via i van desviar els conductors per l'AP-7.

Els veïns de Bàscara van dir prou als accidents a l'N-II contundentment el 31 de gener passat, quan centenars de persones van tallar per primera vegada la carretera al centre del municipi i van cremar pneumàtics. Aquell dia havia mort Pilar Quer, una veïna de Bàscara, en un accident a l'N-II a Vilamalla. Des de llavors, cada dia entre setmana de 9 a 10 del matí els veïns tallen la via com a acte de protesta, i des de fa cinc dies –quan un altre veí de Bàscara va tenir un accident a Pontós– també fan ús intensiu del pas de vianants amb semàfor situat al mig del poble de set a vuit del vespre.

LA DATA

31.01.13
Un centenar
de manifestants van tallar per primera vegada la carretera al pas per Bàscara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.