Successos

TRIBUNALS

Un acusat d'assaltar un bordell es nega a declarar

L'altre detingut diu que mai ha estat al prostíbul del carrer València de Girona

Rolando Mercedes i Jhean Carlos Tapia de Aza van seure ahir al banc dels acusats del jutjat penal 4 de Girona per haver assaltat presumptament un domicili del carrer València que funciona com a bordell, on haurien entrat armats amb matxets la nit de l'1 de novembre del 2011. Assistit pel lletrat Benet Salellas, Mercedes va assegurar que mai ha estat a l'habitatge on va tenir lloc el robatori violent i va afegir que quan es van produir els fets es trobava en un bar de l'Hospitalet de Llobregat amb una amiga originària de Santo Domingo. En la declaració, també va detallar que només té “una mica d'amistat” amb l'altre imputat, a qui coneix “del barri”. No recordava, no obstant això, si aquell dia havia parlat amb Tapia de Aza, que en el judici va guardar silenci.

Una de les prostitutes, per la seva banda, va explicar que els suposats autors de l'assalt van trucar la porta, els va obrir i, com que l'altra treballadora estava amb un client, els va dir que tornessin més tard. Quan van acudir de nou a l'immoble, cadascun d'ells va anar en una habitació amb una de les noies. La declarant es va quedar sola amb Mercedes, que la va tirar sobre el llit, li va posar el ganivet el coll i la va conduir a l'altra habitació, on Tapia de Aza tenia l'altra víctima agenollada. Els van subjectar les mans i els peus, els van tapar la boca, van propinar un cop a una de les afectades amb una graella i li van fer un tall a la cama. Els van robar aparells electrònics i llibretes bancàries, amb les quals van treure diners en dues oficines. Els Mossos van trobar una empremta de Tapia de Aza en un armari. Pel que fa a Mercedes, les víctimes no el van assenyalar en un primer reconeixement fotogràfic, i el seu nom va ser donat per l'home a qui inicialment van acusar les denunciants. Mentre que els advocats dels arrestats en demanen l'absolució, la fiscal sol·licita que se'ls imposin 15 anys de presó per un delicte de robatori amb violència, dos delictes de lesions i un d'estafa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.