Economia

Un fons d'Israel adquireix l'empresa de motos Gas Gas

L'acord preveu la compra de les accions de Vector Capital, societat de capital risc de Banca Mare Nostrum que fins ara controlava el 70% de l'empresa

El nou propietari invertirà 9 milions d'euros

L'empresa de motos Gas Gas, amb seu a Salt, ha tancat un acord amb un grup inversor internacional per comprar les accions de Vector Capital, societat de capital risc de Caixa Penedès –integrada ara al grup bancari Banca Mare Nostrum–, que fins ara controlava el 70% de l'empresa. Aquest acord permetrà a Gas Gas invertir 9 milions d'euros en els dos anys vinents a la fàbrica de Salt i també potenciar la planta que la marca té al Brasil. L'objectiu, segons va explicar ahir el director general de l'empresa, Ramon Puente, és el d'impulsar els nous models de trial i enduro, potenciar les vendes en els països llatinoamericans i obrir mercat al sud de l'Àsia.

El nou grup d'inversors, vinculat a ATL Motors, el distribuïdor de Gas Gas a Israel, controlarà a partir d'ara la companyia gironina amb el 70% del capital, el 22% l'aporta l'equip directiu de Gas Gas i el 8% és de l'administració catalana. L'operació d'ampliació de capital ha tingut el suport de la direcció general d'Indústria. Aquesta inversió de capital consolida el pla de desenvolupament de l'empresa que va iniciar el 2008 i que n'assegura l'estabilitat.

Segons va detallar Puente, l'empresa preveu, a partir de l'abril vinent, fabricar nous models de motos de trial i enduro. “Aquests nous models seran motos fetes a mida per a cada país”, va assegurar el director general de la companyia. La firma controla prop del 40% del mercat mundial de motos de trial, amb una producció d'unes 5.000 unitats de vehicles a l'any. A la planta de Salt també es fabriquen prop de 4.000 motos d'enduro. El principal mercat de Gas Gas és ara per ara el català i l'estatal, que subministren a partir de la planta de Salt, però també venen al Brasil, Colòmbia i Xile les motos que fabriquen a la fàbrica del Brasil. A partir d'ara, però, la companyia farà un esforç per potenciar les vendes a l'Amèrica del Sud i entrar també en el mercat del sud de l'Àsia.

Un altre dels objectius fixats pels nous accionistes és enfortir el servei de postvenda, la imatge de la marca i les relacions amb el client final per consolidar, així, la posició de Gas Gas al sector offroad.

L'empresa Gas Gas va tancar l'últim exercici fiscal el juliol passat amb una xifra de negoci de 33,6 milions d'euros, un 13,6 per cent menys que l'any anterior, amb unes pèrdues de 4,12 milions d'euros. Aquest descens de vendes és a causa, segons el director general, de la “caiguda del mercat estatal” i del retard en el llançament d'un nou model d'enduro.

Gas Gas va ser fundada el 1974 a Girona per Narcís Casas i Josep Maria Pibernat i ha canviat de propietaris diverses vegades. Ramon Puente es va incorporar en el projecte l'any 2007.

LA FRASE

Impulsarem els nous models de motos de trial i enduro i obrirem mercat al sud d'Àsia
Ramon Puente
DIRECTOR GENERAL DE GAS GAS

L'acord amb Ossa tira endavant

A mitjans de l'any passat, Gas Gas va signar un acord amb l'empresa Ossa Factory, amb seu a Girona, a partir del qual les dues companyies s'aliaven per compartir tecnologia i instal·lacions. L'objectiu principal de l'aliança era poder ser referents en el món del trial i competir amb les grans companyies del sector. Fins ara, l'acord estava aturat, “pendent de finançament”, però, segons Puente, s'engegarà definitivament a partir del mes d'abril.

Com que l'acord entre les dues empreses no significa una fusió, crearan una societat que serà la propietària de les dues marques. D'aquesta manera, ni Ossa ni Gas Gas “no desapareixeran del mercat”, sinó tot el contrari, ja que, segons els directors de les dues empreses, la unió permetrà cobrir un ventall molt més gran compartint motos, ja que Gas Gas és forta en motos de muntanya i Ossa, en canvi, ho és en les de carretera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.