Política

“Por qué no te callas?” i “aquí fa olor a sofre”, algunes de les frases que Chávez va popularitzar

El mandatari veneçolà es va caracteritzar per les seves polèmiques intervencions, plenes d'afirmacions que s'han fet famoses arreu del món

  • Un home porta una de les frases populars de Chávez a la samarreta REUTERS.
  • VÍDEO: Vídeo "¿Por qué no te callas?"

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, que es va caracteritzar per les seves intervencions polèmiques, plenes de frases que s'han fet populars en gairebé els 14 anys de mandat. En destaquem algunes:

-10 de octubre de 2007, durant la XVIII Cimera Iberoamericana celebrada a Santiago de Xile: Chávez va titllar de “feixista” l'expresident espanyol José María Aznar, fet que va provocar la intervenció del llavors president José Luis Rodríguez Zapatero, que interromput contínuament per Chávez va provocar la intervenció irada del rei Joan Carles amb la famosa frase: “Por qué no te callas?”. Podeu veure el vídeo aquí.

-20 de setembre de 2006, referint-se a George Bush a l'Assemblea de l'ONU a Nova York: “Ahir el dimoni va venir aquí. Aquest lloc fa olor a sofre”.

-26 de gener de 2011, durant una conversa telefònica en el seu programa setmanal ¡Aló Presidente!, va dir al president de la filial del BBVA a Veneçuela: “M'està dient que el banc no està en venda, però jo el puc expropiar ja, immediatament si vull, en funció de l'interès nacional”.

-6 de desembre de 2008, durant la celebració del desè aniversari de la seva elecció presidencial i després d'anunciar el referèndum sobre la reelecció: “Uh, ah, Chávez no se'n va! Si Déu vol i em dóna salut, estic llest per seguir amb vosaltres. El que Déu diu i el que poble mani”.

-14 de octubre de 2007, durant una conversa amb Fidel Castro a Cuba: “La integració d'Amèrica Llatina i el Carib ens permet sumar-nos amb èxit a un món pluripolar. Només la unió ens farà forts”. I sobre Castro deia que era “el pare dels revolucionaris”, un “mestre”, un “sembrador de consciències”.

-28 de julio de 2012, quan va fer 58 anys: “L'home del futur es diu Chávez, perquè a més Chávez ja no sóc jo, Chávez som tots. Chávez és Miranda, és Veneçuela, ja no sóc jo”.

-25 d'agost de 2009, en un acte oficial a Caracas: “Lamentablement Obama no té el poder per frenar la màquina imperial. La màquina imperial seguirà avançant... algun dia caurà, el temps... com diu la dita “a cada cochino le llega su sábado”.. a cada imperi li arriba el seu dissabte”.

-El 27 de juny del 2012: “Qui no és chavista, no és veneçolà”.

-7 d'octubre de 2012, dia de la seva reelecció en les eleccions presidencials:: “Avui ha guanyat Amèrica Llatina, el Carib, els pobles de la nostra Amèrica han guanyat amb la victòria del poble veneçolà”.

-23 de febrer de 2005, el neoliberalisme “fa impossible la democràcia, perquè impedeix la justícia social i sense justícia social no pot haver democràcia i tampoc pau”.

-9 de desembre del 2006, una crítica a la falta d'avenços en el Mercosur en una cimera sud-americana: “Quantes reunions, quantes cimeres, però no tenim clar cap on anem, davant “la impotència política” receptava “viagra política”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.