Societat

L'Institut Confuci acosta la cultura xinesa a través d'un concert de rock i una exposició

Local 9 és la primera banda de l'Estat de rock dur que grava un disc amb temes en xinés i espanyol

“Visions pop de Xina”analitza a través d'una sèrie de portades i portades de discs, la fascinació que el pop i el rock han tingut en les tradicions i cultura de la Xina

L'Institut Confuci de la Universitat de València presenta aquest dijous, 7 de març, a les 19 hores, l'últim àlbum del grup de rock Local 9 (www.local9.es), primera banda espanyola de rock dur que grava un disc amb temes en xinés i espanyol. El concert, que tindrà lloc en la sala d'actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, es complementa amb l'exposició “Visions Pop de Xina”, comissariada pel crític musical Rafa Cervera.

El grup Local 9 format per Walter Alba a la guitarra, Julio JJ a la bateria i cors, David Marqués al baix, José Luis Galán en la guitarra rítmica, i com a vocalista Iván Nava, va nàixer en 2006 amb la intenció d'explorar nous espais per al rock. Després de gravar un EP en 2011, en 2013 i com a autèntics pioners i aventurers, Local 9 és la primera banda de rock dur de l'Estat, que gravar en el seu primer LP, que duu el mateix nom, una cançó inèdita en espanyol i xinés amb el tema “Només puc niar en tu” i una versió en xinés del seu conegut tema “Impossible”, per demostrar que, gràcies al rock, també és possible la fusió de cultures tan diferents i riques com l'espanyola i la xinesa.

“No és habitual que un grup espanyol trie l'idioma xinés per a una cançó. Per això mateix, la formació valenciana de rock dur Local 9 ha escrit un nou capítol a l'hora d'establir llaços culturals entre ambdues cultures,” assenyala referent a això el crític musical Rafa Cervera.

La seua contribució és la cançó “Només puc niar en tu”, inclosa en el nou àlbum, Local 9. La cançó està inspirada en la tràgica història d'amor entre la poetessa xinesa Sant Mao i el seu marit, l'espanyol José María Quero. Ambdós es van traslladar a viure a Espanya i, en 1979, ell va morir víctima d'un accident. San Mao va passar anys intentant superar la seua pèrdua, sense aconseguir-ho. Finalment, es va llevar la vida en 1991.

El concert, gratuït fins a completar la capacitat de la sala, es complementa amb l'exposició “Visions Pop de Xina”. La mostra analitza a través d'una sèrie de portades i portades de discs, la fascinació que el pop i el rock han tingut en les tradicions i cultura de la Xina. Icones, dibuixos, cal·ligrafia i imaginària oriental han servit d'inspiració a dissenyadors i artistes a l'hora d'il·lustrar les portades de músics i grups del nivell de David Bowie, Rolling Stones, Brian Eno o Damon Albarn. La mostra tindrà lloc, després del concert, en la seu de l'Institut Confuci, i podrà visitar-se fins a l final d'abril

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.