Economia

Mercadona tanca 2012 amb uns beneficis nets de 508 milions d'euros, un 7% superiors a l'any anterior

La cadena de supermercats ajorna la seua eixida a l'estranger per reforçar la cadena agroalimentària de l'Estat

La companyia va crear 4.000 nous llocs de treball amb una plantilla que suma 74.000 persones

Juan Roig preveu que 2013 reduirà el marge de beneficis

La cadena de supermercats Mercadona va tancar l'any 2012 amb un increment del 7% en els seus beneficis nets, que van ser de 508 milions d'euros, segons ha donat a conéixer el seu president, Juan Roig, aquest dijous en roda de premsa. Les vendes en els seus establiments han sigut de 19.077 milions d'euros amb un augment de facturació d'un 7%. La companyia va crear 4.000 llocs de treball amb una plantilla que suma 74.000 persones. Durant la seua compareixença, Juan Roig, ha anunciat que Mercadona ajorna la seua expansió internacional i concentrarà el seu negoci a l'Estat espanyol. “No podem anar a conquerir un castell quan el nostre no està bé”, ha dit sobre aquesta qüestió.

Roig ha afegit que un dels objectius de la companyia és concentrar-se en la cadena agroalimentària de l'Estat espanyol alhora que redueix els preus. El president de Mercadona també ha afegit que la companyia vol equiparar la seua oferta de productes frescs al de secs. En aquest sentit ha explicat que s'han arribat a acords amb més confraries de pescadors per dur peix fresc als supermercats ubicats a la costa. Al llarg d'aquest 2012, la companyia ha invertit 650 milions en noves obertures, 60 botigues, i compta amb 1.411 supermercats. Mercadona també ha informat que ha invertit a reformar 55 supermercats i a construir un magatzem satèl·lit a Fuerteventura (Canàries) i en les obres per a les bases logístiques d'Abrera (Baix Llobregat i Guadix (Granada).

2013, un any difícil

Durant la seua compareixença, Roig s'ha mostrat satisfet pels resultats de 2012 i ha augurat un 2013 difícil per a traure aquests resultats. El president de Mercadona ha dit que “caldrà reiventar-se per aconseguir-ho” i ha dit que es compromet “amb fets per a la recuperació d'Espanya”. En aquest sentit, Juan Roig ha dit que per a 2013 Mercadona preveu vendre un 5% més però que els beneficis es veuran reduïts en un percentatge que ha estimat en un 15% a causa de la intenció d'abaratir la cistella de la compra. Al llarg d'aquest 2013, Mercadona preveu obrir 60 noves botigues i crear 1.000 llocs de treball implantant-se per primera vegada en territoris com el País Basc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.