Societat

societat

Girona tramita tres reclamacions de comerços pel TAV

Actualment s'està quantificant el perjudici econòmic causat per les obres

També hi ha queixes per defectes

L'Ajuntament de Girona, a través de l'oficina d'atenció al ciutadà pel projecte ferroviari, està tramitant tres reclamacions patrimonials pels perjudicis econòmics que han suposat les obres del TAV en tres comerços.

De moment són aquests els que han decidit tirar endavant la reclamació, de la trentena de persones que en un moment o altre han passat per l'oficina per informar-se dels tràmits a seguir.

Segons el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, en aquest moment s'està recollint informació per poder quantificar amb exactitud el perjudici i adjuntar-lo a la reclamació que es faci.

Aquestes dades fan referència a les reclamacions per danys en l'activitat econòmica, però Ribas reconeix que també n'hi ha per defectes causats pels treballs de l'obra, malgrat que el regidor no les va voler quantificar perquè els treballs encara continuen. Aquestes, però, necessiten un peritatge diferent.

LA XIFRA

30
persones
han anat a l'oficina d'atenció al ciutadà pel projecte ferroviari.

LA DATA

18.12.12
es va obrir
l'oficina d'atenció al ciutadà per donar suport i assessorament sobre el TAV.

La reclamació contra l'Ajuntament

El regidor Carles Ribas va valorar la reclamació patrimonial de 775.729 euros que el Gimnàs Girona va dirigir dilluns al consistori. Per Ribas, demostra el gran impacte negatiu que han tingut les obres en els comerços. No comparteix, però, la consideració de responsabilitat subsidiària que la reclamació atribueix a l'Ajuntament: “No és responsabilitat de l'Ajuntament, perquè ni tan sols hem fet llicència d'obres i, per tant, entenem que jurídicament no en som responsables subsidiaris.” El regidor hi afegeix que valoraran com mitigar el dany i la manera de donar suport a l'empresa en les seves reclamacions a Adif.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.