cultura

Auditories al MNAC, l'Auditori i el Mercat

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) ha començat a realitzar auditories culturals a l'Auditori de Barcelona, el Mercat de les Flors i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb l'objectiu de millorar el seu funcionament i de contribuir a prestigiar-los davant la societat, perquè siguin ben valorats.

Al Conca se li ha girat feina. El president de l'organisme, Carles Duarte, ha explicat que es tracta d'“acompanyar” aquestes institucions i poder tenir una visió global del seu funcionament, a més de comprovar el seu encert i eficàcia a l'hora d'aconseguir objectius.

Duarte, que veu bona receptivitat en els gestors dels tres centres, ha subratllat que l'ens que presideix vol ser “còmplice i ajudar a crear mètode” en aquestes institucions culturals. “No renyarem ningú, ni fem auditories per molestar, el que volem és contribuir a millorar les coses i fins i tot, si pot ser, a millorar el seu finançament”.

Està previst que aquestes auditories, que s'ampliaran en el futur a d'altres importants equipaments catalans, estiguin acabades a final d'aquest mateix any.

Els encarregats de realitzar-les són tècnics del Conca, que incorporaran en els seus informes elements que no són únicament econòmics i que tenen a veure amb el lideratge al territori o amb les relacions que mantenen amb altres institucions, en l'àmbit espanyol i internacional.

D'altra banda, el Consell de les Arts té com un dels seus principals compromisos els pròxims mesos promoure la redacció de l'Estatut de l'Artista, amb el qual es vol ajudar a regular el dret a la llibertat de creació, la protecció dels drets patrimonials, d'imatge o els aspectes jurídics, socials i laborals que garanteixin plenament el reconeixement de la seva condició professional.

A més, vol impulsar l'Observatori de la Cultura, un organisme que ha de tenir com a objectiu “la recollida i la sistematització de dades útils i significatives sobre la realitat cultural del país, segons models de canvi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.