Societat

Joves escoltes participen en un camp de treball solidari

55 pioners rehabiliten sis edificis de Ciutat Vella

L'objectiu és ajudar les persones en exclusió social

Tenen només entre 15 i 17 anys, però ja saben el que suposa donar part del seu temps per millorar les condicions de vida dels altres. Són els anomenats pioners, joves pertanyents a l'associació Escoltes Catalans. “La Murga és un projecte de cooperació que fem conjuntament amb els serveis socials”, explica Clara Hosta, coordinadora del projecte.

Durant cinc dies, 55 joves realitzen treballs de rehabilitació en sis edificis ubicats a Ciutat Vella. “Es formen equips de cinc o sis persones i es distribueixen per les cases. Sobretot es fan tasques de pintura, neteja i endreça”, comenta Hosta. L'objectiu, però, no només és rehabilitar els edificis, sinó ajudar a millorar les condicions de vida de les persones que pateixen exclusió social. “Són persones que tenen problemes socials o econòmics, gent gran que viu sola, etc. Es crea un vincle molt gran i els ajuden a augmentar la seva autoestima.” De fet, els coordinadors del projecte mantenen contacte amb els serveis socials un cop finalitza el camp de treball i, segons comenta Hosta, “molts milloren la seva situació personal; és l'empenta que necessiten”.

Els joves escoltes passen el matí i la tarda als edificis, però durant la nit es reuneixen per fer activitats. Enguany, l'escola Parc de la Ciutadella els va cedir l'edifici per tal que s'hi poguessin instal·lar. A canvi, els joves van contribuir pintant una tanca de l'edifici. “També són una mena de colònies en què els joves es relacionen i coneixen altres escoltes.” A més, els pioners reben la visita d'un treballador social que els explica la situació en què viuen les persones que pateixen exclusió social. Unes vacances diferents en què els joves aprenen el valor d'ajudar. I a l'estiu la situació es repeteix, però l'escenari és diferent. “Enguany serà la segona edició d'estiu que fem a Lleida”, sentència Hosta.

LA FRASE

És un aprenentatge molt gran. Ajuden a millorar la situació de persones en risc d'exclusió social
Clara Hosta
coordinadora del projecte La Murga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.