Política

Els vots del PSC a Reus tombaran l'entrada a l'AMI

El ple previsiblement rebutjarà avui per segon cop l'ingrés a l'associació

La moció té el suport de 62 entitats

El ple de l'Ajuntament de Reus debatrà avui, per segon cop en aquest mandat, la possibilitat d'entrar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), però, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, el consistori tornarà a rebutjar la mesura perquè no s'assolirà la majoria absoluta necessària, tal com ja va passar el desembre del 2011. La proposta arriba impulsada per una seixantena d'entitats de Reus, i, formalment, serà presentada a la sessió per dos grups de l'oposició (la CUP, que ja va ser qui la va presentar també el primer cop, i Ara Reus, que el 2011 es va abstenir). Malgrat que la proposta pugui tenir el suport dels regidors de CiU, l'anunci del PSC que tots els seus regidors votaran en contra de la mesura ja fa preveure que la moció tornarà a ser tombada.

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ja va fer una crida durant una visita feta a Reus el gener passat perquè la societat civil reusenca ajudés a fer possible que Reus pogués ingressar a l'associació. L'aliança entre diverses entitats del teixit associatiu reusenc, però, no ha estat suficient perquè s'assoleixi el suport del PSC, que en principi s'hi oposarà de manera unànime, juntament amb el PP. Tan sols el trencament de la disciplina de vot d'alguns regidors, extrem que en principi no es preveu a la capital del Baix Camp, podria fer canviar el resultat.

Si finalment, però, l'ingrés es produís, Reus passaria a ser el municipi més poblat dins l'AMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.