Societat

turisme

El Consell del Gironès vol difondre a la capital el centre de visitants

La cap comarcal de Turisme veu “desconeixement” dels gironins

L'espai de Sarrià rep 22.743 visites en dos anys

El centre de visitants del Gironès, ubicat a l'avinguda de França de Sarrià de Ter, ha rebut quasi 23.000 visites en dos anys. Inaugurat el 26 de març del 2011 amb ERC i CiU en la gestió del Consell, la directora del centre, Neus Vila, troba prioritari difondre el centre a la capital de la comarca. “Girona no ens coneix. I hem de fer esforços per seduir la població local de Girona. La gent quan hi entra [al Centre] no en surt descontenta”, diu Vila, que és també la cap comarcal de Turisme.

Dels 22.743 visitants, n'hi va haver 10.200 el primer any. Vila reconeix que fan treball “de formigueta” i que hi ha bona col·laboració de l'oficina de turisme de Girona. “Estem fent les coses de manera qualitativa i treballem per a la quantitat, que és el que salva els pressupostos.”

Però la ubicació del centre, a quatre quilòmetres de Girona, no és la millor. La cap comarcal de Turisme vol ser constructiva. “Tots els que treballem pel turisme al Gironès hem de ser proactius en aquest centre; els que no, que callin i que no facin soroll negatiu”, destaca.

Vila qualifica de “diamant per polir” el centre. Al local, de 900 m², hi ha botiga de productes dels 27 pobles del Gironès, espai de gastronomia, sales de reunió i s'hi fan tastets i visites escolars. A la primera planta, destaca el centre d'interpretació del territori, amb continguts sobre el patrimoni, personatges i històries de vida comarcals. “Hem posat el Gironès en nous circuits turístics”, assenyala la directora del local, que lloa la feina d'entitats de Sarrià.

“M'amoïna l'AP-7 oest”

A banda de les visites, el ventre del Gironès ha rebut 54.038 consultes. L'obertura de la sortida de l'AP-7 a Girona oest podria tenir efectes col·laterals, segons la directora. “És una excel·lent notícia per a la vall de Llémena, un dels dos pulmons verds de la comarca juntament amb les Gavarres, i n'estic encantada. Però m'amoïna pel fet que podríem perdre quota de visitants de Barcelona. De l'Estat francès, no ho crec”, sosté Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.