Societat

medi ambient

Pobre impacte de l'‘Envàs, on vas?' en la recollida de brossa

El govern constata que els impropis s'han reduït només un 1% al contenidor groc

Tot i l'impacte i èxit publicitaris evidents de la campanya Envàs, on vas?, és força pobre el resultat inicial pel que fa a la reducció dels residus que el ciutadà llença al contenidor equivocat. Al gener i al febrer només s'ha reduït un 1% de residus impropis al contenidor groc dels envasos lleugers, segons explica el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost. Aclareix que són dades “molt preliminars” i que cal esperar al tancament de l'any, però no dubta a afirmar que “la campanya ha assolit un dels objectius que pretenia, millorar la qualitat de la recollida selectiva”, tenint en compte –argumenta– que la brossa impròpia al contenidor groc havia augmentat en els últims dos anys fins al 29%. Aquest gener i febrer ha estat del 28%.

El volum d'envasos lleugers –plàstic, llauna i bric– recollits al gener és similar al de l'any passat, 9.100 tones. Pel que fa als envasos de vidre, sí que s'ha registrat un augment del 6%, ja que s'ha situat en les 14.100 tones. Tost també relativitza, però, aquestes dades perquè recorda que no es poden treure conclusions amb dades de només un mes. Una enquesta de l'Institut DYM conclou que la campanya ha despertat la reflexió sobre el model i la necessitat de reciclar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.