Política

Mas es reuneix discretament amb Navarro i Rubalcaba

El líder del PSOE pregunta pel full de ruta sobiranista i proposa al president català una reforma de la Constitució

Els contactes polítics d'alt nivell es multipliquen a Madrid. El president del govern català es va reunir discretament aquest diumenge a la capital de l'Estat espanyol amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Aquesta trobada, doncs, segueix a la que Artur Mas va mantenir amb el president espanyol, Mariano Rajoy i també a les constants declaracions provinents de Madrid que el PP està disposat a parlar de tot amb Catalunya menys a avenir-se que es faci una consulta amb el pretext que no pot vulnerar la Constitució.

Segons ha pogut saber aquest diari, la reunió, mantinguda en secret fins ahir al vespre, tenia per motivació que Rubalcaba volia conèixer de primera mà els detalls del full de ruta nacional de Catalunya. Rubalcaba havia estat ponent de l'Estatut i, per tant, té un coneixement força detallada de la legislació de Catalunya.

En aquesta reunió, Alfredo Pérez Rubalcaba va insistir que qualsevol intenció de Catalunya d'avançar en la consulta i en el sobiranisme obliga a fer un canvi en la Constitució, un canvi que Rubalcaba hauria insinuat que és possible, en la línia del que Pere Navarro ha afirmat en els últims dies.

Artur Mas va traslladar a Rubalcaba la ferma intenció del govern de Catalunya de mantenir la consulta perquè els catalans es pronunciïn sobre el futur del seu país. En qualsevol cas, va insistir Mas, no hi haurà marxa enrere en aquest objectiu.

Reforma

Mas també va fer-li veure a Rubalcaba que qualsevol intent de reformar la Constitució obligaria a un diàleg amb el Partit Popular, no només perquè tenen la majoria parlamentària, sinó perquè una reforma constitucional exigeix un consens polític molt ampli. En aquest punt, Rubalcaba va respondre a Mas que estaven oberts amb el diàleg amb el PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.