cultura

Mor l'escriptor, economista i humanista José Luis Sampedro

Va morir aquest dilluns a la matinada a Madrid als 96 anys, tot i que la notícia no ha transcendit fins avui per voluntat de l'autor

Va escriure ‘La sonrisa etrusca' i ‘La vieja sirena', entre d'altres novel·les i llibres econòmics

L'escriptor, economista i humanista José Luis Sampedro ha mort aquest dilluns dia 8 a la matinada als 96 anys a Madrid, tot i que la notícia no ha transcendit fins aquest dimarts per voluntat expressa de l'autor. Volia “marxar” de “forma senzilla i sense publicitat”, ha explicat la seva segona dona, Olga Lucas, amb qui es va casar el 2003. Sampedro ha estat incinerat aquest dimarts al matí.

Nascut a Barcelona l'1 de febrer de 1917, és autor de llibres com La sonrisa Etrusca, Octubre, octubre, La vieja sirena i El caballo desnudo, entre moltes altres obre econòmiques. També va escriure el pròleg de l'obra Indigneu-vos!, del també recent escriptor desaparegut Stéphane Hessel. L'any 2011 va rebre el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles i el 2010, l'Ordre de les Arts i les Lletres d'Espanya.

Va compaginar la seva tasca econòmica amb la producció literària. Va ser Catedràtic d'Estructura Econòmica, va treballar al Banc Exterior d'Espanya, va ser senador del 1977 al 1979 i va ingressar a la Reial Acadèmia Espanyola el 1990. Ha estat un dels economistes i escriptors més crítics de l'actual situació social i econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.