Política

POLÍTICA MUNICIPAL

Només l'oposició de Torroella vota per la sobirania fiscal

El govern (CiU-L'EST-PP) tomba la moció, segons l'alcalde, per “simbòlica”

Rufí li recorda que és dirigent de l'AMI

Esquerra, UPM i la COET van quedar sols ahir al ple de Torroella defensant la moció perquè el consistori exerceixi la sobirania fiscal, i ingressi els tributs directament a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes de l'estatal. El text, presentat per la Coordinadora Autodeterminació Torroella (CAT), va ser desestimat amb els nou vots contraris del govern (CiU-L'EST-PP).

L'alcalde, Jordi Cordon, en to de disculpa, va argumentar que té “voluntat de fer passos ferms i no simbòlics” cap a la independència, tot supeditant la decisió al que aprovi l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El portaveu d'ERC, Josep Maria Rufí, va recordar a Cordon que forma part del comitè executiu de l'AMI i que, “encara que sigui un gest simbòlic, no és menor”, perquè si la hisenda de la Generalitat rebés els ingressos podria mitigar, temporalment, problemes de tresoreria. L'alcalde va replicar que l'ATC es limita a ingressar “l'endemà” els diners a la hisenda espanyola.

Rufí va posar com a exemple d'espoli fiscal la no-inversió estatal per refer el passeig de Griells, però el govern local també pot haver optat pel pragmatisme de no enutjar més l'Estat davant el cúmul de fronts oberts amb Costes.

LA XIFRA

7
vots favorables
va rebre el text. A ERC, sense l'edil Dolors Bassa, van demanar a CiU llibertat de vot perquè s'aprovés.

Unanimitat davant Costes i contra les prospeccions

Els sis grups municipals van coincidir a oposar-se a les prospeccions petrolieres al litoral de la Costa Brava, pels riscos sobre la reserva marina de les Medes i els possibles impactes negatius en el turisme, i van instar els altres municipis del Parc Natural del Montgrí a sumar-se al rebuig.

També hi va haver unanimitat en la reclamació al servei de Costes de l'Estat perquè negociï la continuïtat de les obres per reconstruir el passeig de Griells. El govern va defensar les gestions fetes, però els grups de l'oposició van exigir més fermesa i la necessitat d'assumir, encara que sigui amb recursos municipals, l'obra abans que arribi l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.